ΥΠΟΙΚ: Ανακαλεί εγκύκλιο Μπέζα για φορολογία

Εγκύκλιο του κ. Α. Μπέζα ανακάλεσε το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη δυνατότητα απαλλαγής από κάθε φορολογική υποχρέωση για εισοδήματα που εντοπίζονταν κατά το έλεγχο και τα οποία δεν είχαν δηλωθεί ποτέ.

ΥΠΟΙΚ: Ανακαλεί εγκύκλιο Μπέζα για φορολογία
Σχετικά με εγκύκλιο του πρώην Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, που αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Real News της 21ης Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει τα εξής:

Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, που υπέγραψε ο πρώην Υφυπουργός στις 25 Ιανουαρίου του 2006 δινόταν η δυνατότητα απαλλαγής από κάθε φορολογική υποχρέωση για εισοδήματα που εντοπίζονταν κατά το έλεγχο και τα οποία δεν είχαν δηλωθεί ποτέ στις φορολογικές αρχές.

Ο Υπουργός Οικονομικών ανακαλεί την εγκύκλιο αυτή και έχει ήδη ζητήσει να επανεξετασθούν όλες οι υποθέσεις, για τις οποίες έχει γίνει χρήση της συγκεκριμένης εγκυκλίου οδηγώντας στην χαριστική απαλλαγή φορολογικών υποχρεώσεων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί μία ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση του τρόπου με τον οποίο η προηγούμενη Κυβέρνηση επέλεξε να διαχειρίζεται το φορολογικό σύστημα και τα δημόσια έσοδα.

Και είναι ενδεικτική της ανάγκης για ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος στην κατεύθυνση της διαφάνειας, της δικαιοσύνης, της αντικειμενικότητας και της ισότιμης μεταχείρισης των φορολογούμενων όπως αυτή που επιχειρεί σήμερα η Κυβέρνηση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v