Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση ΥΠΕΚΑ με τους μετόχους του αγωγού TAP

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010, συνάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Ι. Μανιάτη, με μετόχους του Ομίλου Εταιρειών του αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline).

Συνάντηση ΥΠΕΚΑ με τους μετόχους του αγωγού TAP
Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010, συνάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτη, του Γενικού Γραμματέα κ. Κ. Μαθιουδάκη και υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΚΑ, με μετόχους του Ομίλου Εταιρειών του αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline).

Στην συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Ομίλου ενημέρωσαν το Υπουργείο για την πορεία της επένδυσης, για την προετοιμασία του προτεινόμενου αγωγού και για τα διάφορα μέτρα σε Διακρατικό επίπεδο.

Ο Έλληνας Υφυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ανάπτυξη του «νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου» στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας και του ρόλου της Χώρας στην διαφοροποίηση των σχετικών οδεύσεων. Στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής επιλογής, η Ελλάδα έχει ήδη αναδείξει ως προτεραιότητα το σύστημα αγωγών διασύνδεσης ITGI-Ποσειδών, που διασυνδέουν τα εθνικά συστήματα μεταφοράς φυσικού αερίου Τουρκίας-Ελλάδος-Βουλγαρίας-Ιταλίας.

Σχετικά με τον προτεινόμενο αγωγό TAP, ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι η σχετική επένδυση συμβάλει, επίσης, θετικά στη διαμόρφωση εναλλακτικών διαδρόμων μεταφοράς αερίου και θα αντιμετωπιστεί με πλήρη διαφάνεια και σε εφαρμογή των σχετικών κανονισμών και Κοινοτικών οδηγιών, καθώς εντάσσεται στην ίδια γενική προοπτική και διασφαλίζει αμοιβαία οφέλη για την Ελληνική πλευρά.

Οι εκπρόσωποι του Ομίλου, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τις άλλες αρμόδιες Ελληνικές αρχές και συμφωνήθηκε να διατηρηθεί συστηματική επικοινωνία με το ΥΠΕΚΑ ώστε να εξασφαλιστεί η ενημέρωση του Υπουργείου σ’ όλες τις φάσεις της επένδυσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v