Υπ. Υποδομών: Τι θα ισχύσει για φορτηγά και ταξί

Έως το καλοκαίρι αναμένονται οι αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, για το «άνοιγμα» της αγοράς μεταφορών, καθώς ήδη οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Υπ. Υποδομών: Τι θα ισχύσει για φορτηγά και ταξί
Έως το καλοκαίρι αναμένονται οι αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, για το «άνοιγμα» της αγοράς μεταφορών, καθώς ήδη σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών Δημοσίας Χρήσης (νομαρχιακών, εθνικών και διεθνών μεταφορών) και των ΒυτιοφόρωνΣύμφωνα με τον υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα στόχος είναι η αγορά να κινείται με τους όρους του ανταγωνισμού, ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνουν μέριμνα και για τη μεγάλη επένδυση που έχουν κάνει οι μεταφορείς.

Μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλίες ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να μην θιγούν και οι πολίτες που έχουν επενδύσει, τόνισε ο υπουργός.

Παράλληλα ξεχωριστή αντιμετώπιση, επιφυλάσσει ο υπουργός Υποδομών για τους ιδιοκτήτες ταξί.

Το επάγγελμα του ταξί θα παραμείνει «κλειστό» καθώς οι αλλαγές που προκρίνει το υπουργείο αφορούν στον εκσυγχρονισμό του κανονισμού λειτουργίας με τη δυνατότητα συγκρότησης σε ανώνυμες εταιρείες και, όπως όλα δείχνουν, σε καμία περίπτωση με το άνοιγμα της αγοράς.

---Χωρίς δώρο τα ταξί του Πάσχα

Πάντως για την περίοδο του Πάσχα τα ταξί δεν θα εισπράττουν δώρο, μετά και από σχετική εισήγηση των ίδιων των ιδιοκτητών ταξί. Επίσης όπως είπε ο κ. Ρέππας δεν πρόκειται να καταβληθεί και αύξηση των τιμολογίων, η 3η συνεχόμενη, που είχε εγκρίνει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v