Nomura, Fortis, AXA: Ενεργοποιήστε το plan B

Η Ελλάδα πιθανότατα θα υποχρεωθεί να ζητήσει οικονομική διάσωση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της AXA Group, της Fortis και της Nomura International.

Nomura, Fortis, AXA: Ενεργοποιήστε το plan B
Η Ελλάδα πιθανότατα θα υποχρεωθεί να ζητήσει οικονομική διάσωση, καθώς η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για βοήθεια δεν κατάφερε να συγκρατήσει την εκτίναξη του ελληνικού κόστους δανεισμού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της AXA Group, της Fortis και της Nomura International.

«Οι αγορές έχουν δώσει ένα σαφές σινιάλο ότι δεν θέλουν να δανείσουν στην Ελλάδα,» δήλωσε ο Eric Chaney, επικεφαλής οικονομολόγος του χρηματο-ασφαλιστικού οίκου AXA και πρώην στέλεχος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών. «Οι αγορές λένε ότι, αν ο Παπανδρέου δεν σηκώσει το τηλέφωνο, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.»

«Το ευρωπαϊκό στοίχημα απέτυχα παταγωδώς,» δηλώνει στο BusinessWeek ο Nick Kounis, διευθύνων οικονομολόγος Ευρωπαϊκών θεμάτων της Fortis Bank Nederland. «Η εκτίναξη στα yields μικραίνει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες να βγει η Ελλάδα από την δημοσιονομική της μαύρη τρύπα, χωρίς πραγματική βοήθεια.»

«Περιμένουμε να ενεργοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση το plan B και να ζητήσει την ευρωπαϊκή διάσωση, ώστε να λάβει εγκαίρως την επαναχρηματοδότηση,» τονίζει ο κ. Laurent Bilke, πρώην οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που εργάζεται σήμερα στην Nomura στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v