Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Μπιρμπίλη με φορείς ενέργειας

Τη σύνταξη τριετούς κυλιόμενου επιχειρησιακού σχεδίου με συγκεκριμένους στόχους, προϋπολογισμούς και χρονοδιαγράμματα για τα μεγάλα έργα, ζήτησε σήμερα η υπουργός Τ. Μπιρμπίλη από τους εποπτευόμενους φορείς ενέργειας.

Συνάντηση Μπιρμπίλη με φορείς ενέργειας
Τη σύνταξη τριετούς κυλιόμενου επιχειρησιακού σχεδίου με συγκεκριμένους στόχους, προϋπολογισμούς και χρονοδιαγράμματα για τα μεγάλα έργα, ζήτησε σήμερα η υπουργός Τ. Μπιρμπίλη από τους εποπτευόμενους φορείς ενέργειας.

Ανακυτικότερα, οι πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν από τους εποπτευόμενους φορείς ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ήταν το θέμα της σημερινής συνάντησης μεταξύ της Υπουργού ΠΕΚΑ, Τίνας Μπιρμπίλη και των διοικήσεων των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, ΔΕΣΜΗΕ, ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, με συμμετοχή της ΡΑΕ και του ΚΑΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε εποπτευόμενος φορέας κρίνεται αναγκαίο να προβεί σε σύνταξη και υποβολή στο Υπουργείο ενός τριετούς, τουλάχιστον, κυλιόμενου επιχειρησιακού σχεδίου με συγκεκριμένους στόχους, προϋπολογισμούς και χρονοδιαγράμματα για τα μεγάλα έργα που θα υλοποιήσει.

Στο επιχειρησιακό σχέδιο θα εμπεριέχεται ένα ειδικό κεφάλαιο το οποίο θα είναι αφιερωμένο σε προγραμματισμένες δράσεις για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων του κάθε φορέα και των αντίστοιχων επενδύσεών του.

Η Υπουργός ανακοίνωσε ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται αντίστοιχες συναντήσεις των διοικήσεων των φορέων του ενεργειακού τομέα με στόχο το βέλτιστο δυνατό ενεργειακό στρατηγικό σχεδιασμό για την επίτευξη του 20-20-20 (20% μείωση ρύπων, 20% εξοικονόμηση ενέργειας, 20% συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο).

Σε σχετική δήλωση η Υπουργός τόνισε ότι: «Στη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας απαιτείται σωστός και έγκαιρος σχεδιασμός των δράσεων κάθε φορέα και υπηρεσιών του Υπουργείου, εκσυγχρονισμός και απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που καθυστερούν την αναπτυξιακή πορεία, καθώς και ταχεία προώθηση των νομοθετικών ρυθμίσεων. Είναι ανάγκη να επιταχύνουμε τις αναπτυξιακές προσπάθειές μας και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που εμφανίζονται στον ενεργειακό τομέα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v