Στη Βουλή ξανά το θέμα της Ασπίς Πρόνοια

Τροπολογία για την Ασπίς Πρόνοια που θα συνοδεύει το φορολογικό νομοσχέδιο κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, σε συνεργασία με το σύλλογο ζημιωθέντων από την ασφαλιστική.

Στη Βουλή ξανά το θέμα της Ασπίς Πρόνοια
Τροπολογία για την Ασπίς Πρόνοια που θα συνοδεύει το φορολογικό νομοσχέδιο κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, σε συνεργασία με το σύλλογο ζημιωθέντων από την ασφαλιστική.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, "συνεχίζοντας την κλιμάκωση των ενεργειών μας για την άμεση επίλυση του προβλήματος των 1.000.000 περίπου άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια, οι οποίοι συνεχίζουν να βιώνουν τον δικό τους μεταπασχαλινό Γολγοθά, συνεργαστήκαμε στενά και αποτελεσματικά με τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ κύριο Ελευθέριο Αυγενάκη ο οποίος κατέθεσε την Παρασκευή τροπολογία για το συγκεκριμένο ζήτημα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις».

Το περιεχόμενο της τροπολογίας, η οποία είναι εμπρόθεσμη, θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής και λύνει με κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα. Σύμφωνα με αυτήν:

-Οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value ικανοποιούνται πλήρως.

-Οι υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες επωφελούνται εδώ και 7 μήνες από το χαρτοφυλάκιο των ανακληθεισών εταιρειών, συμμετέχουν στην λύση του προβλήματος.

-Το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει με εγγυητική ευθύνη στην λύση του προβλήματος, αφού ούτως ή άλλως υποχρεούται σε αποζημίωση των ζημιωθέντων λόγω της διαχρονικής πλημμελούς εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς. Το κόστος για το δημόσιο θα έρθει σε βάθος χρόνου, ενώ με σωστή διαχείριση του παγίου και του τρέχοντος ενεργητικού, δύναται να συμψηφιστεί.

Πλέον η λύση του προβλήματος βρίσκεται έξω από την πόρτα του υπουργού Οικονομίας, ο οποίος μένει να δείξει τις πραγματικές του διαθέσεις έτσι ώστε να απαλλάξει από το ανυπόφορο φορτίο εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους πολίτες.

Επιπροσθέτως, ο κ. Αυγενάκης, σε συνέχεια συνάντησης με αντιπροσωπία του Συλλόγου μας, προχώρησε και στην κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τον κ. Παπακωνσταντίνου, την οποία μάλιστα συνυπογράφουν 21 Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, τονίζεται ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει αναληφθεί και από το κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος της ΝΔ κύριο Κ. Μαρκόπουλο ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για το φλέγον θέμα από πριν το Πάσχα, με την υποστήριξη ακόμα 19 Βουλευτών".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v