Credit Agricole για Ελλάδα: Αυτό ήθελαν οι αγορές

"Πλέον έχουμε συγκεκριμένα μεγέθη στο τραπέζι και αυτό ακριβώς επιζητούσαν οι αγορές", σχολίασε στο Bloomberg ο David Keeble, επικεφαλής στρατηγικής ομολόγων της Credit Agricole Corporate and Investment Bank στο Λονδίνο.

Credit Agricole για Ελλάδα: Αυτό ήθελαν οι αγορές
"Πλέον έχουμε συγκεκριμένα μεγέθη στο τραπέζι και αυτό ακριβώς επιζητούσαν οι αγορές", τόνισε στο Bloomberg ο κ. David Keeble, επικεφαλής στρατηγικής ομολόγων της Credit Agricole Corporate and Investment Bank στο Λονδίνο, σχολιάζοντας τη συμφωνία του Eurogroup για τους όρους βοήθειας της Ελλάδας.

Ο κ. Keeble σημειώνει ότι πρόκειται για ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τη χώρα, προσθέτοντας ότι ύστερα από αυτό θα προχωρήσει σε αγορά ελληνικών ομολόγων

To στέλεχος της Cr.Agr. εκτιμά πως οι αποδόσεις των ομολόγων θα υποχωρήσουν κοντά στα επίπεδα του επιτοκίου της έκτακτης χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, σχολιάζει: "Η αγορά ενδέχεται να μην πάει ακριβώς στο 5%, αλλά οι ελληνικοί τίτλοι θα είναι διαπραγματεύσιμοι κοντά σε αυτά τα επίπεδα. Ίσως 50 μονάδες βάσης υψηλότερα"

Σγημειώνεται ότι το spread του τριετούς τίτλου υποχωρεί σήμερα άνω των 140 μονάδων βάσης (1,4%), στις 469 μονάδες από 570 - 580 μονάδες βάσης την Παρασκευή. Η απόδοση του τίτλου μειώνεται στο 6% από 6,98% την προηγούμενη εβδομάδα. 

"Οι εξελίξεις για την Ελλάδα δίνουν ώθηση στις αγορές καθώς καθησυχάζουν τις ανησυχίες για πιθανή χρεοκοπία χώρας-μέλους του ευρώ λόγω προβλημάτων με το έλλειμμα", τονίζει ο κ. Olan Caperina, διαχειριστής κεφαλαίων στην Βank of the Philippine Islands. 
       

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v