Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kahn: Μόνη λύση ο αποπληθωρισμός για την Ελλάδα

Ο αποπληθωρισμός αποτελεί τον μοναδικό τρόπο μέσω του οποίου η Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί με καλύτερο τρόπο τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζει, τόνισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Ντομινίκ Στρος-Καν.

Kahn: Μόνη λύση ο αποπληθωρισμός για την Ελλάδα
Ο αποπληθωρισμός αποτελεί τον μοναδικό τρόπο μέσω του οποίου η Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί με καλύτερο τρόπο τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζει, τόνισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Ντομινίκ Στρος-Καν.

Σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό «Profil», ο κ. Στρος-Καν τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αποτελεσματικά το χρέος της είναι ο αποπληθωρισμός. Άλλωστε αυτό έχει, ορθώς κατά τη γνώμη μου, συστήσει στη χώρα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Με τον τρόπο αυτόν, κατά τον κ. Στρος-Καν, η χώρα θα κατορθώσει να «λύσει» το πρόβλημα του χαμηλού ανταγωνισμού, αν και ο αποπληθωρισμός εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει σε αναγκαία μείωση μισθών αλλά και σε πτώση στις τιμές των αγαθών.

Αναφερόμενος στο σύνολο της ευρωζώνης ο επικεφαλής του ΔΝΤ υπογράμμισε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στα ασφαλιστικά συστήματα και στα εθνικά συστήματα υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης θα αποτελούσε ένα καλό μέσο προκειμένου οι κυβερνήσεις να μειώσουν τις δαπάνες τους.

«Προκειμένου να υπάρξει μείωση του χρέους για τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, καλό θα ήταν να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις στα συνταξιοδοτικά συστήματα ή στα συστήματα υγείας. Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης αποτελεί έναν καλό τρόπο για μείωση των δημοσίων δαπανών», τόνισε ο κ. Στρος-Καν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v