Εκδήλωση για Ελληνοαμερικανική Πρωτοβουλία

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο θα ανακοινώσει επίσημα τη δημιουργία της Eλληνο-Αμερικανικής Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας 2020, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου.

Εκδήλωση για Ελληνοαμερικανική Πρωτοβουλία
Μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Barack Obama, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο θα ανακοινώσει επίσημα τη δημιουργία της Eλληνο-Αμερικανικής Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας 2020 (“Αmerican-Hellenic Enterprise Initiative 2020”) (AHEI 2020), κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου 2010, στο ξενοδοχείο King George, ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι προώθηση των ελληνοαμερικανικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων κι επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος της Ελληνο-Αμερικανικής Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας 2020 είναι η συντονισμένη προσπάθεια όλων των εταίρων της για την ανάπτυξη και υλοποίηση ενεργειών και δράσεων που θα προωθήσουν το εμπόριο, τον τουρισμό, τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα, τη μεταφορά τεχνολογίας, τις οικολογικές ενεργειακές λύσεις, την έρευνα και ανάπτυξη και τέλος την σύνδεση εκπαίδευσης και καινοτομίας. Η πρωτοβουλία αυτή, εστιάζοντας στις προκλήσεις της εποχής μας, θα δώσει μία σημαντική ευκαιρία στη νέα γενιά Ελλήνων και Αμερικανών επιχειρηματιών να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα νέων Διατλαντικών συνεργασιών.

Εταίροι αυτής της πρωτοβουλίας είναι όλα τα εμπορικά επιμελητήρια της χώρας, φορείς του ελληνικού εμπορίου και των εξαγωγών και κρατικοί φορείς στους χώρους του εμπορίου, των εξαγωγών, του τουρισμού και της εκπαίδευσης και καινοτομίας. Την Ελληνο-αμερικανική Επιχειρηματική Πρωτοβουλία 2020 έχουν υπογράψει οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων.

Η Ελληνο-Αμερικανική Επιχειρηματική Πρωτοβουλία 2020 είναι υπό την αιγίδα των Υπουργείων, Εξωτερικών, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Πολιτισμού και Τουρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v