Τα νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ

Στα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, που ήδη τρέχουν αλλά και αυτά που θα ξεκινήσουν από τα τέλη Μαΐου και αφορούν στις καινοτόμες επιχειρήσεις, αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Ταμείου, Αλέξανδρος Παπαρσένος.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Τα νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ
Στα νέα χαμηλότοκα δάνεια για την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων αλλά και για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων, υπηρεσιών κ.α. με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ταμείου, Αλέξανδρος Παπαρσένος επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα ένταξης και στα δύο προγράμματα.

Μάλιστα επισήμανε ότι στα τέλη Μαΐου θα τρέξουν δύο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ που θα αφορούν στις επενδύσεις των ΜμΕ, δίνοντας έμφαση σε επιχειρήσεις που παράγουν καινοτόμα προϊόντα.

Για σημαντική διευκόλυνση σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Σωτήρης Μαγόπουλος υπογραμμίζοντας ότι τα δύο προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ που θα αφορούν στις επενδύσεις των ΜμΕ αποτελούσαν πάγιο αίτημα του ΒΕΘ.

Ο κ. Παπαρσένος αναφέρθηκε και στη συμφωνία, στην οποία προχώρησε το ΤΕΜΠΜΕ με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη διαχείριση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον» ενώ έκανε γνωστό ότι το Ταμείο θα έρθει σε επαφή και με το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δημιουργία προγράμματος για τον αγροτικό κόσμο. Σύμφωνα με τον κ. Παπαρσένο οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στις τράπεζες για την λήψη χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων αλλά και για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων, υπηρεσιών κ.α. από τις 23 το αργότερο από τις 25 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v