ΒΕΘ: Ζητά παράταση για ρύθμιση εταιρικών οφειλών

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων προς τις τράπεζες, για την υπαγωγή των επιχειρήσεων στη «Ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα", ζητά το ΒΕΘ.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΒΕΘ: Ζητά παράταση για ρύθμιση εταιρικών οφειλών
Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων προς τις τράπεζες, για την υπαγωγή των επιχειρήσεων στη «Ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα», που λήγει στις 15 Απριλίου, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) με επιστολή του προς την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη. Όπως αναφέρεται στην επιστολή «το ΒΕΘ ζητά την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων μέχρι 31 Μαΐου, ημερομηνία που δόθηκε για την προσκόμιση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας».

Η ανάγκη για παράταση της προθεσμίας προέκυψε κατά τη χθεσινή εκδήλωση του ΒΕΘ με θέματα «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα» και «Η στρατηγική και τα νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ» καθώς δεν ήταν λίγοι από τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, που ζήτησαν την επιμήκυνση της καταληκτικής ημερομηνίας.

Αναφερόμενος ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, σε καταγγελίες πολιτών σύμφωνα με τις οποίες το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν περιπτώσεις τραπεζών που δεν δέχτηκαν να παραλάβουν αιτήσεις επιχειρηματιών τόνισε ότι «όταν χρειάστηκε έκανε η ίδια η γενική γραμματεία παρέμβαση προς τις τράπεζες». «Κάποιες τράπεζες άργησαν να ενημερωθούν. Ωστόσο, αν χρειαστεί, σε περιπτώσεις άρνησης παραλαβής των αιτήσεων δεν αποκλείεται να επιβληθούν και κυρώσεις» σημείωσε ο κ. Σπυράκος.

Πραγματική ανάσα για την αγορά χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Σωτήρης Μαγόπουλος τη ρύθμιση των οφειλών προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επισημαίνοντας ότι διευκολύνεται η αποπληρωμή των δανείων, τίθενται περιορισμοί στην επεξεργασία δεδομένων από τον Τειρεσία και διοχετεύεται ρευστότητα στην αγορά.

Παράλληλα ο κ. Μαγόπουλος αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια ως σύμβουλοι της πολιτείας ενώ προέτρεψε όσους από τους παρευρισκόμενους αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις τράπεζες, στις οποίες θα απευθυνθούν, να ενημερώσουν το ΒΕΘ προκειμένου αυτό με τη σειρά του να ενημερώσει τη γενική γραμματεία Καταναλωτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v