ΤΕΕ: Προσδοκίες για ανάκαμψη της οικοδομής

Από το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων ελπίζει ο τεχνικός κόσμος ότι θα υπάρξει αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης στον κλάδο, που διάγει μία από τις δυσκολότερες περιόδους.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
ΤΕΕ: Προσδοκίες για ανάκαμψη της οικοδομής
Από το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων ελπίζει ο τεχνικός κόσμος της χώρας ότι θα υπάρξει αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης στον κλάδο, ο οποίος την τελευταία διετία διάγει μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας του με κάθετη πτώση σε ό,τι αφορά την ανέγερση νέων κατοικιών αλλά και τις πωλήσεις.

Αυτό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιεί σήμερα το ΤΕΕ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γ. Αλαβάνο, αυτήν τη στιγμή παρατηρείται ότι υπάρχουν περισσότερα από 200.000 αδιάθετα νεόδμητα σπίτια, ενώ η προοπτική το απόθεμα αυτό να απορροφηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα εμφανίζεται μικρή.

Σχετικά με την προσέλευση ιδιοκτητών της πολεοδομίας για ένταξη στη νέα ρύθμιση, τα στελέχη του τεχνικού κόσμου εκτιμούν ότι αυτή θα είναι μικρή, εάν τελικά δεν εξαιρεθούν οι ημιυπαίθριοι και οι άλλοι χώροι που άλλαξαν χρήση από τα τεκμήρια διαβίωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v