Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με γνώμονα την Ελλάδα οι αποφάσεις για μηχανισμό

Αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό, δήλωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των σημερινών συναντήσεων - συσκέψεων.

Με γνώμονα την Ελλάδα οι αποφάσεις για μηχανισμό
"Αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό" δήλωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των σημερινών συναντήσεων - συσκέψεων.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, "θα ενημερώσουμε με ειλικρίνεια για κάθε απόφασή μας τους πολίτες. Γιατί εμείς δεν φυγομαχούμε, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και ανταποκρινόμαστε στο χρέος μας.

Αν για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται και να έχουμε μια πορεία σιγουριάς για να πάει η χώρα μπροστά χρειάζεται να καταφύγουμε στον μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε.

Και όσοι σήμερα, αντί να βοηθήσουν να βγούμε από το τέλμα, κρύβονται πίσω από το μικροκομματικό τους συμφέρον, ας κάνουν στην άκρη. Όπως και όσοι επιχειρούν να πλήξουν τις σχέσεις αλήθειας και εμπιστοσύνης που έχει η κυβέρνηση με τους πολίτες και την κοινωνία στο σύνολό της. Εμείς έχουμε αναλάβει την ευθύνη να βγάλουμε με σιγουριά τη χώρα από την κρίση και να ανοίξουμε τον δρόμο για μια ανάπτυξη βιώσιμη με ανθρώπινο πρόσωπο.

Ας κάνουν στην άκρη κάποιοι που δεν θέλουν η χώρα να αλλάξει, να ξεφύγει από τις κακοδαιμονίες που την ταλανίζουν, γιατί δεν θέλουν να χάσουν προνόμια και να πληρώσουν ό,τι τους αναλογεί".

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, "η ύπαρξη του μηχανισμού δεν ήταν και δεν είναι αυτοσκοπός. Θέλουμε να είμαστε στις αγορές με καλύτερους όρους, να δημιουργηθεί η σιγουριά για την πορεία μας και να μπορέσουμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα που είναι αναγκαία.

Βήματα απαραίτητα έτσι κι αλλιώς, και ανεξάρτητα από την άμεση κρίση που αντιμετωπίζουμε".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v