ΥΠΟΙΚ: Βρήκαμε απάνεμο λιμάνι

Υπάρχει πλέον ένα απάνεμο λιμάνι είπε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία θα έχει τα χρήματα που χρειάζεται στις 19 Μαΐου.

ΥΠΟΙΚ: Βρήκαμε απάνεμο λιμάνι
Υπάρχει πλέον ένα απάνεμο λιμάνι είπε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου λίγο μετά την προσφυγή στο μηχανισμό βοήθειας, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία θα έχει τα χρήματα που χρειάζεται στις 19 Μαΐου, είτε από το μηχανισμό είτε από τις αγορές.

Ο υπουργός δήλωσε ότι τα πρώτα χρήματα θα αρχίσουν να εισρέουν με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η διαπραγμάτευση για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και διευκρίνισε πως δεν απαιτείται χωριστή επιστολή στο ΔΝΤ, αφού η απόφαση βοηθείας είναι απόφαση του Eurogroup και η διαδικασία θα ενεργοποιηθεί από αυτό.

Ο Υπουργός διέψευσε ότι έχει τεθεί από οποιοδήποτε μέρος ζήτημα διαχείρισης ή αναδιάρθρωσης του χρέους, ενώ στα επόμενα διαδικαστικά βήματα είπε πως απαιτείται έκθεση από την ΕΕ και την ΕΚΤ για το κατά πόσο συντρέχουν λόγοι ενεργοποίησης του πακέτου και σχετική απόφαση από το Eurogroup.

H σχετική έκθεση έχει ήδη αρχίσει να συντάσσεται. Η ακριβής διαδικασία θα ανακοινωθεί από τον κ. Juncker.

Νωρίτερα ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε τηλεφωνικές επαφές με τους κ.κ. Rehn, Juncker και Παπαδήμο (ο Ζ. Τrichet βρίσκεται στην Ουάσινγκτον) και αναχωρεί για τις ΗΠΑ ώστε να μετάσχει στην εαρινή σύνοδο των ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στο περιθώριο της συνόδου θα έχει επαφές με τους κ.κ. Gaitner, Strauss Kan, Juncker, Rehn, Τrichet και ευρωπαίους ομολόγους του.

Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι ελπίζουμε να σταματήσει τώρα η κερδοσκοπία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v