ΥΠΟΙΚ: Να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία

«Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια και το μέλλον των ερχόμενων γενεών», τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

ΥΠΟΙΚ: Να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία
«Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια και το μέλλον των ερχόμενων γενεών», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα τριετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και σκληρής προσαρμογής, ώστε η χώρα να μην έχει κανένα πρόβλημα δανεισμού. Παραδέχτηκε πάντως ότι εάν αυτή η συζήτηση γινόταν πριν από δύο μήνες τα ποσά της βοήθειας θα ήταν μικρότερα και οι ενέργειες που θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα θα ήταν επίσης μικρότερες, ενώ ανέφερε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το Μάρτιο δεν αποδείχτηκαν αρκετά, αφενός λόγω του ελλείμματος και αφετέρου διότι ο χρόνος που νομίζαμε ότι είχαμε στη διάθεσή μας ήταν τελικά μικρότερος.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, η κυβέρνηση θα προστατεύσει τους ευάλωτους και δεν θα επιτρέψει την περιθωριοποίησή τους. Είναι όμως ανάγκη, κατέληξε ο Υπουργός, να περιορίσουμε το έλλειμμα και το χρέος, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά της.

**Το αρχείο με την ομιλία του Γ. Παπακωνσταντίνου με ημερομηνία 26/04/2010 επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v