Χαιρετίζει τα μέτρα η ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ωστόσο σημειώνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να είναι "σε ετοιμότητα να λάβει περαιτέρω μέτρα που ενδέχεται να χρειαστούν".

Χαιρετίζει τα μέτρα η ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τονίζοντας πως τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να διασφαλιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη.

Χαρακτήρισε το πρόγραμμα της κυβέρνησης «περιεκτικό», λέγοντας πως αντιμετωπίζει «τις πολιτικές προκλήσεις με αποφασιστικό τρόπο», ενώ τόνισε πως «η φιλόδοξη δημοσιονομική προσαρμογή» και οι δομικές μεταρρυθμίσεις είναι οι κατάλληλες για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Η ΕΚΤ τόνισε πάντως πως «είναι ζωτικής σημασίας οι ελληνικές αρχές να είναι σε ετοιμότητα να λάβουν περαιτέρω μέτρα που ενδέχεται να χρειαστούν».

Η γερμανίδα καγκελάριος κ. Αγκελα Μέρκελ από την πλευρά της χαρακτήρισε «πολύ φιλόδοξο» το πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως έχει σχεδιαστεί με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

"Είναι ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα που από τη μια πλευρά θέτει φιλόδοξους στόχους εσόδων, από την άλλη όμως έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την οικονομική θέση της Ελλάδας".

Η ίδια σημείωσε πως ΔΝΤ και Κομισόν θα παρακολουθούν την εφαρμογή του προγράμματος, ενώ τόνισε πως η αξιοπιστία της Ελλάδας μπορεί να αποκατασταθεί.

Παράλληλα, δήλωσε πως "αν όλα πάνε καλά, η Γερμανία θα μπορούσε να 'περάσει' τα μέτρα για την Ελληνική βοήθεια μέχρι την Παρασκευή".

Η γερμανίδα καγκελάριος δεν θέλησε να σχολιάσει το ποσό της γερμανικής συνεισφοράς στο πακέτο στήριξης, αναφέροντας πως ο υπουργός Οικονομικών της χώρας θα συζητήσει τις λεπτομέρειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v