S&P: Το "πακέτο" βοήθειας δεν είναι πανάκεια

Το πακέτο βοήθειας από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ προς την Ελλάδα δεν απομακρύνει μόνιμα τα ρίσκα που αντιμετωπίζει η χώρα, αναφέρει αναλυτής της S&P, τονίζοντας ότι ενδέχεται να επιλεγεί η λύση της αναδιάρθρωσης χρέους.

S&P: Το πακέτο βοήθειας δεν είναι πανάκεια
Το πακέτο βοήθειας από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ προς την Ελλάδα δεν απομακρύνει μόνιμα τα ρίσκα που αντιμετωπίζει η χώρα, αναφέρει αναλυτής της Standard and Poor's, τονίζοντας ότι ενδέχεται να επιλεγεί η λύση της αναδιάρθρωσης χρέους.

Όπως τόνισε ο κ. Moritz Kraemer, η οικονομική βοήθεια των 110 δισ. ευρώ δεν είναι πανάκεια για τη χώρα και τα υψηλά κόστη αναχρηματοδότησης προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

"Αυξάνεται η πιθανότητα οι πολιτικοί να φτάσουν στο συμπέρασμα ότι η αναδιάρθρωση ή μια αναπροσαρμογή των πληρωμών είναι το μη χείρον βέλτιστον", τονίζει. "Η επίδραση του πακέτου από Ε.Ε. - ΔΝΤ είναι προσωρινή", συμπληρώνει.

Παράλληλα, ο κ. Kraemer επισήμανε ότι οι αγορές αποτιμούν μεγαλύτερη πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας σε σχέση με την S&P και την αξιολόγηση "ΒΒ+" που δίνει για τη χώρα.

"Πριν από την οικονομική κρίση δεν συμμεριζόμασταν την αισιοδοξία των αγορών, τώρα δεν συμμεριζόμαστε την απαισιοδοξία τους", τόνισε, σημειώνοντας ότι μια αξιολόγηση της τάξεως του "ΒΒ" σημαίνει ότι η πιθανότητα χρεοκοπίας στην επόμενη δεκαετία διαμορφώνεται στο 14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v