Στο 4,8% εκτινάχτηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Στο 4,8% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, από 3,9% τον Μάρτιο. Στο 4,7% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός.

Στο 4,8% εκτινάχτηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Στο 4,8% εκτινάχτηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, από 3,9% τον Μάρτιο, ενώ ο εναρμονισμένος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 4,7%, από το 3,9% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, κατά 1,2% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον Μάρτιο, προήλθε από τις αυξήσεις των δεικτών:

-Κατά 0,9% της ομάδας διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, λόγω ανόδου των τιμών κυρίως στα λαχανικά, νωπά, κρέατα γενικά, γάλα νωπό παστεριωμένο, δημητριακά και παρασκευάσματα.

-Κατά 7,4% της ομάδας αλκοολούχα ποτά και καπνός, λόγω αύξησης των τιμών στα οινοπνευματώδη ποτά και στα τσιγάρα.

-Κατά 1,6% της ομάδας ένδυση και υπόδηση, λόγω επαναφοράς των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης (υπόλοιπο εκπτώσεων) στα επίπεδα πριν από τις γενικές χειμερινές εκπτώσεις.

-Κατά 1,3% της ομάδας στέγαση, λόγω ανόδου κυρίως του πετρελαίου θέρμανσης.

-Κατά 0,5% της ομάδας διαρκή αγαθά - είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, λόγω αύξησης των τιμών στα είδη κλινοστρωμνής - λευκά είδη και στα είδη καθαρισμού.

-Κατά 0,4% της ομάδας υγεία, λόγω αύξησης των τιμών κυρίως των ιατρικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών.

-Κατά 1,3% της ομάδας μεταφορές», λόγω ανόδου των τιμών κυρίως των καυσίμων αυτοκινήτου.

-Κατά 1,2% της ομάδας ξενοδοχεία - καφέ - εστιατόρια, λόγω αύξησης των τιμών κυρίως του φαγητού εκτός οικίας και των σερβιριζόμενων ειδών (αναψυκτικών, γλυκών, καφέ και ποτών).

-Κατά 0,4% της ομάδας άλλα αγαθά και υπηρεσίες, λόγω αύξησης των τιμών κυρίως των ειδών ατομικής φροντίδας.

**** Τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v