"ΟΚ" στο ελληνικό πακέτο από 5 χώρες

Η Ανω και Κάτω Βουλή της Γερμανίας, καθώς και οι ιδιωτικές τράπεζες-ασφαλιστικές της χώρας, ενέκριναν τα μερίδιά τους στο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας. "ΟΚ" και από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία.

ΟΚ στο ελληνικό πακέτο από 5 χώρες
Η γερμανική κυβέρνηση καθώς και οι ιδιωτικές τράπεζες-ασφαλιστικές της χώρας, ενέκριναν τα μερίδιά τους στο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ενώ το "ΟΚ" έδωσαν και οι Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία.

Στην Γερμανία, λίγες ώρες μετά την Κάτω Βουλή της Γερμανίας, ενέκρινε και η Άνω Βουλή το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, ενώ αργά το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Γερμανίας Horst Koehler έβαλε την τελική σφραγίδα και υπογραφή στο νομοσχέδιο.

Ενδιάμεσα, το υπουργείο Οικονομικών της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης, ανακοίνωσε ότι η συνεισφορά του γερμανικού χρηματοοικονομικού τομέα στο πακέτο θα είναι 8,1 δισ. ευρώ.

Επίσης, το ισπανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το μερίδιο της Ισπανίας 9,8 δισ. ευρώ στο πακέτο ελληνικής βοήθειας, ενώ το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας έδωσε το «ΟΚ» για περίπου 2,06 δισ. ευρώ που θα διαθέσει η χώρα στο πλαίσιο της συμβολής της.

Πιο αργά το απόγευμα το ολλανδκό κοινοβούλιο καψήφισε πρόταση να μπλοκαριστεί η βοήθεια 4,7 δισ. ευρώ της χώρας προς την Ελλάδα και εγκρίθηκε η απόδοση της βοήθειας και από την Ολλανδία.

Το πρωί, είχε εγκρίνει διάταγμα για συμμετοχή της Ιταλίας στο πακέτο στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ προς την χώρα μας και το ιταλικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο. Το διάταγμα έχει άμεση ισχύ, ωστόσο θα πρέπει να λάβει την έγκριση της Βουλής μέσα στις επόμενες 60 ημέρες. Η συνεισφορά της Ιταλίας θα είναι ύψους 14,7 δισ. ευρώ για περίοδο τριών ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v