Διασταυρώσεις σε 1.000.000 επαγγελματίες

Σαρωτικές διασταυρώσεις σε 1 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες έχει ξεκινήσει η ΓΓΠΣ, αντιπαραβάλλοντας τα δηλωθέντα εισοδήματα με την περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων.

Διασταυρώσεις σε 1.000.000 επαγγελματίες
Σαρωτικές διασταυρώσεις σε 1 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες έχει ξεκινήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, αντιπαραβάλλοντας τα δηλωθέντα εισοδήματα με την περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων.

Οι διασταυρώσεις αυτές είναι επί της ουσίας το πρώτο βήμα για την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης και πόθεν έσχες, εκ των οποίων το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έσοδα 400 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος.

Εντοπίζοντας περιπτώσεις προφανούς ασυμφωνίας δηλωθέντων στοιχείων και περιουσιακής κατάστασης, από το επόμενο έτος -για τα φετινά εισοδήματα- ο φορολογούμενος θα πιάνεται στην τσιμπίδα των τεκμηρίων και θα φορολογείται με βάση όχι ό,τι δήλωσε αλλά το εισόδημα που προκύπτει από την εφαρμογή των τεκμηρίων. Παράλληλα, θα καλείται να αιτιολογήσει πού βρήκε τα χρήματα για την αγορά των περιουσιακών του στοιχείων.

"Το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα είναι από εδώ και στο εξής αδυσώπητο προς κάθε κατεύθυνση, δεν πρόκειται να σταματήσει προ ουδενός", είπε χθες ο γενικός γραμματέας φορολογικών θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλος -σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ-, προαναγγέλλοντας "σχεδόν καθημερινή έκδοση αποφάσεων για κλείσιμο επιχειρήσεων, γραφείων και ιατρείων που φοροδιαφεύγουν".

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, προανήγγειλε "ξήλωμα" εφοριακών που δεν πιάνουν τον στόχο αύξησης των εσόδων.

"Δεν μας ενδιαφέρει ποιο είναι το χρώμα του καθενός από τους διευθυντές των ΔΟΥ, μας ενδιαφέρει η γάτα να πιάνει ποντίκια. Είχα προειδοποιήσει ότι όποιος δεν πιάνει ποντίκια δεν έχει κανέναν λόγο να κάθεται εκεί και να ζεσταίνει την καρέκλα. Γι' αυτό ήδη ξεκινά η δεύτερη διαδικασία, η αντικατάσταση όλων αυτών οι οποίοι δεν πιάνουν τους στόχους".

Παράλληλα, η ΓΓΠΣ τρέχει ξεχωριστές διασταυρώσεις για τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται σε νυχτερινά κέντρα, ενώ το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί καθημερινές εφόδους με πλέον πρόσφατη αυτή σε γιατρούς μεγάλου ιδιωτικού θεραπευτηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v