ΟΤΟΕ: Συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στις 20/5

Συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 20/5 και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ.

ΟΤΟΕ: Συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στις 20/5
Συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 20 Μαΐου και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων από την ερχόμενη εβδομάδα, με ενημέρωση των εργαζομένων σε όλες τις Τράπεζες αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, που συνεδρίασε με θέμα τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του σχετικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η ΟΤΟΕ εκτιμά ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που κινείται στα πλαίσια του μνημονίου των κατευθύνσεων του Δ.Ν.Τ., της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ., που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, ανατρέπει το χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης στο σύνολό της και στην ουσία δημιουργεί δυσβάσταχτους όρους επιβίωσης για τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, αλλά και για τις επόμενες γενιές, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει σημαντικά και τους κλάδους υγείας με ανοιχτά τα θέματα της περιουσίας τους και των παροχών υγείας.

Ακόμα, στο νομοσχέδιο αυτό παρατηρούνται δεκάδες σκόπιμες ασάφειες και εξουσιοδοτικές διατάξεις, που όπως όλα δείχνουν, επιχειρούν «να θολώσουν τα νερά», για να μην αντιληφθεί η ελληνική κοινωνία σε όλες τους τις διαστάσεις τις ολέθριες συνέπειες, που μας επιφυλάσσουν για τις επόμενες δεκαετίες.

Τέλος, με τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις, που αναφέρονται στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, ανατρέπονται παράνομα σε ό,τι αφορά στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό δίκαιο, κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, που έχουν πληρωθεί και συνεχίζουν να πληρώνονται με υψηλότατο αντίτιμο εισφορών από τους εργαζόμενους.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ αποφάσισε τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα (17 Μαΐου), προκειμένου να παρθούν αποφάσεις κλιμάκωσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων εντός, αλλά και εκτός του προγραμματισμού δράσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v