ΥΠΟΙΚ: Πλειστηριασμοί ακινήτων για Τ. Βοσκόπουλο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Τ. Βοσκόπουλος οφείλει περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην Εφορία από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

ΥΠΟΙΚ: Πλειστηριασμοί ακινήτων για Τ. Βοσκόπουλο
Με ένορκη διοικητική εξέταση και πλειστηριασμούς των ακινήτων του κ. Τόλη Βοσκόπουλου «απαντά» το υπουργείο Οικονομικών στις σημερινές αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», σύμφωνα με τις οποίες ο γνωστός τραγουδιστής οφείλει περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην Εφορία από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ αναφέρει ότι η αρμόδια ΔΟΥ έχει εγγράψει πέντε υποθήκες σε ακίνητά του για την εξασφάλιση των απαιτήσεων του Δημοσίου, ενώ έχουν ήδη ασκηθεί και δύο ποινικές διώξεις για χρέη προς το Δημόσιο κατά τα έτη 2006 και 2009, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί λόγω αναβολών στα δικαστήρια.

Παράλληλα, η ΔΟΥ έχει προβεί στη δέσμευση ακινήτων του κ. Βοσκόπουλου. Σημειώνει πως τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την είσπραξη της μεγάλης αυτής οφειλής «προφανώς δεν υπήρξαν επαρκή», αποδίδει το θέμα στο ευρύτερο πρόβλημα των ανείσπρακτων οφειλών που διογκώθηκαν «σε πρωτοφανή βαθμό τα προηγούμενα χρόνια λόγω διάλυσης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών» και προαναγγέλλει:

- Ένορκη διοικητική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων.
- Άμεσες ενέργειες προς τη ΙΓ΄ εφορία προς αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών.

Το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση μεγαλοοφειλέτη, ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».

--Παραιτήθηκε η Ά. Γκερέκου

Η κ. Ά. Γκερέκου μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με τις οφειλές του συζύγου της, κ. Τ. Βοσκόπουλου, υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, έκανε δεκτή την παραίτηση της κ. Γκερέκου.

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΔΙΚΕΣ

Οι δύο δίκες για τις φορολογικές παραβάσεις του κ. Τ. Βοσκόπουλου είναι προγραμματισμένες να γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2010.

Ε. Καρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v