ΥΠΟΙΚ: Ζητά μείωση τιμών στα ενοίκια του δημοσίου

Μείωση των τιμών των ενοικίων σε ακίνητα που νοικιάζει το δημόσιο κατά τουλάχιστον 20% ζητεί ο υπουργός Οικονομικών από τους συναδέλφους του υπουργούς.

ΥΠΟΙΚ: Ζητά μείωση τιμών στα ενοίκια του δημοσίου
Μείωση των τιμών των ενοικίων σε ακίνητα που νοικιάζει το δημόσιο κατά τουλάχιστον 20% ζητεί ο υπουργός Οικονομικών από τους συναδέλφους του υπουργούς, υποδεικνύοντας επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων και απειλώντας με δια …νόμου μείωση των ενοικίων λόγω εκτάκτων αναγκών.

Σε επιστολή που έστειλε στους συναδέλφους του ο κ. Παπακωνσταντίνου , αφού αναλύει τα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης σημειώνει πως «κρίνεται σκόπιμο να εξεταστούν και να προσδιοριστούν οι πιο πρόσφοροι και αποτελεσματικοί τρόποι και διαδικασίες προκειμένου να επιτευχθεί η επαναδιαπραγμάτευση των σχετικών συμβάσεων με σκοπό την μείωση των δαπανών της τάξης του 20% για το 2010.

Οι νέες συμβάσεις θα πρέπει να προβλέπουν τις ίδιες τιμές τουλάχιστον για μια τριετία, χωρίς περαιτέρω ανατιμήσεις και άλλες προσαυξήσεις».

Παράλληλα οι υπουργοί καλούνται να εντοπίσουν ακίνητα όπου το μίσθωμα θεωρείται υπερβολικά δυσανάλογο σε σχέση με τα ισχύοντα μισθώματα της ζώνης στην οποία τα εν λόγω ακίνητα εντάσσονται. «Σε αυτές τις περιπτώσεις η μείωση του μισθώματος θα πρέπει να υπερβαίνει το 20% και να καθορίζεται στο μέσο όρο περίπου των μισθωμάτων της συγκεκριμένης ζώνης».

Αρχικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου ζητά από υπουργούς και ιδιοκτήτες ακινήτων να …τα βρουν. Αν όμως δεν υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης και συνεργασίας , ο υπουργός επισημαίνει ότι «το Ελληνικό Δημόσιο έχει την δυνατότητα προσφυγής στην Δικαιοσύνη με αίτημα την εύλογη μείωση των μισθωμάτων για όλες τις ενεργείς συμβάσεις λόγω της απρόβλεπτης μεταβολής των συνθηκών κατά το άρθρο 388 του Αστικού Κώδικα».

Σύμφωνα με την επιστολή Παπακωνσταντίνου οι νέες συμβάσεις θα πρέπει να έχουν υπογραφεί το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου και να ισχύουν από 1ης Ιουλίου του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v