Με τη νέα φορολογική κλίμακα η παρακράτηση φόρου

Αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους έως και 16,89 ευρώ για όσους λαμβάνουν μισθούς ή συντάξεις έως 2.000 ευρώ φέρνει από το Μάιο η εφαρμογή της νέας κλίμακας φορολογίας εισοδήματος που προσδιορίζει και την παρακράτηση φόρου.

Με τη νέα φορολογική κλίμακα η παρακράτηση φόρου
Αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους έως και 16,89 ευρώ για όσους λαμβάνουν μισθούς ή συντάξεις έως 2.000 ευρώ το μήνα φέρνει από το Μάιο η εφαρμογή της νέας κλίμακας φορολογίας εισοδήματος που προσδιορίζει και τη μηνιαία παρακράτηση φόρου.

Στον αντίποδα, επιβαρύνσεις έρχονται για τους υψηλότερα αμειβόμενους και έτσι μισθωτός με μηνιαίες αποδοχές 2.500 ευρώ θα δει το μισθό του να μειώνεται κατά 9,15 ευρώ το μήνα, εξαιτίας της παρακράτησης με τη νέα κλίμακα.

Με σημερινή κατεπείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ορίζεται ότι ο υπολογισμός του φόρου που πρέπει να παρακρατείται από 1η Μαϊου 2010 και μετά, κατά την καταβολή μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων και λοιπών παροχών γίνεται με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα.

Με την ίδια εγκύκλιο ορίζεται ότι οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας που έχουν ήδη διενεργήσει εκκαθάριση μισθοδοσίας, προσδιορίζοντας τον παρακρατούμενο φόρο μισθωτών υπηρεσιών για το μήνα Μάιο, με βάση την παλιά κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, να πρέπει να συμψηφίσουν τυχόν διαφορές με την εκκαθάριση της μισθοδοσίας του Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v