Στρος-Καν: Η Ευρώπη ήθελε σκληρότερα μέτρα

Οι Ευρωπαίοι ζητούσαν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για την Ελλάδα, αλλά τελικώς το ΔΝΤ τους έπεισε να υπαναχωρήσουν, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο κ. Στρος-Καν.

Στρος-Καν: Η Ευρώπη ήθελε σκληρότερα μέτρα
Οι Ευρωπαίοι ζητούσαν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για την Ελλάδα, αλλά τελικώς το ΔΝΤ τους έπεισε να υπαναχωρήσουν, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» -μέρος της οποίας αναπαράγει το Reuters-, ο κ. Στρος-Καν.

Σύμφωνα με τον κ. Στρος-Καν, το ΔΝΤ ήταν αυτό που έπεισε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τα μέτρα λιτότητας σε διάστημα τριών ετών και θα πρέπει αυτή η περίοδος να επεκταθεί στα πέντε έτη.

«Το ΔΝΤ δεν προσέθεσε κανέναν δικό του όρο στη συμφωνία για την Ελλάδα. Μάλιστα εμείς προτείναμε την παράταση του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος λιτότητας, τονίζοντας ότι είναι πολύ σκληρό να εφαρμοστεί σε διάστημα τριών ετών και θα πρέπει η χρονική περίοδος να παραταθεί στα πέντε χρόνια», τόνισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο σύνολο της ευρωζώνης υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερης συνεργασίας, τονίζοντας ότι είναι λάθος το κάθε κράτος να εφαρμόζει ανεξάρτητα από τα άλλα συγκεκριμένες πολιτικές.

«Η ιδέα ότι έχεις ένα κοινό νόμισμα και μπορεί ο καθένας να κάνει, μόνος του, αυτό που θεωρεί σωστό είναι λανθασμένη. Δεν έχει σημασία εάν το λέμε καλύτερη οικονομική διακυβέρνηση (όπως τονίζουν οι Γάλλοι) ή Σύμφωνο Σταθερότητας (όπως τονίζουν οι Γερμανοί). Το ζητούμενο είναι να το ακολουθείς και όχι το πώς το χαρακτηρίζεις», προσέθεσε ο κ. Ντομινίκ Στρος-Καν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v