ΥΠΟΙΚ: Αποδείξεις σε λαϊκές, περίπτερα, καντίνες

Σε έκδοση αποδείξεων θα υποχρεούνται πλέον περιπτεράδες, όσοι διαθέτουν λιανικώς στο κοινό εφημερίδες, περιοδικά, κάρτες σταθερής-κινητής τηλεφωνίας, όσοι εκμεταλλεύονται κινητές καντίνες και οι πωλητές λαϊκών αγορών.

ΥΠΟΙΚ: Αποδείξεις σε λαϊκές, περίπτερα, καντίνες
Σε έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης με χρήση ταμειακών μηχανών και τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων υποχρεούνται από την 1η Ιουλίου 2010 περιπτεράδες, όσοι διαθέτουν λιανικώς στο κοινό εφημερίδες, περιοδικά, κάρτες σταθερής τηλεφωνίας και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας και όσοι εκμεταλλεύονται κινητές καντίνες.

Όσον αφορά στους πωλητές αγροτικών προϊόντων στις κινητές λαϊκές αγορές ή πλανοδίως, η ένταξή τους σε τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων και η υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων προβλέπονται από την 1η Οκτωβρίου 2010.

Οι παραπάνω προθεσμίες δίνονται από αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ακολουθούν τις διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου για καθιέρωση λογιστικού προσδιορισμού των εισοδημάτων όλων των επαγγελματιών αλλά και τη σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με αποδείξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v