Παρατάσεις ΥΠΟΙΚ για δηλώσεις εισοδήματος

Το Υπουργείο Οικονομικών, παρέτεινε την προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2010 για ορισμένες κατηγορίες υπόχρεων.

Παρατάσεις ΥΠΟΙΚ για δηλώσεις εισοδήματος
Το Υπουργείο Οικονομικών, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και στόχο την εξοικείωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου πλήθους πολιτών στη χρήση των σύγχρονων διαδικτυακών υπηρεσιών που παρέχει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, παρέτεινε ειδικά την προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2010 για ορισμένες κατηγορίες υπόχρεων.

Συγκεκριμένα, η παράταση αφορά στους φορολογουμένους για τους οποίους η προθεσμία υποβολής έληγε από την 20η Μαΐου 2010 και μετά, αναλόγως του καταληκτικού ψηφίου του Α.Φ.Μ.. Οι συγκεκριμένοι μπορούν πλέον να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους μέχρι την 30η Ιουνίου 2010, ανεξαρτήτως του καταληκτικού ψηφίου του Α.Φ.Μ. τους.

Η περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών αποτελεί πρωτεύοντα αναπτυξιακό στόχο του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να γίνει σύντομα πράξη ο προκαθορισμένος στόχος της καθολικής εξυπηρέτησης των συναλλαγών με σύγχρονους τεχνολογικά τρόπους.

Σημειώνεται ότι φέτος η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική. Έτσι την Τρίτη 18 Μαΐου υποβλήθηκαν 24.253 δηλώσεις, που είναι ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός υποβολών στην ιστορία της υπηρεσίας.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προσβλέπει στη συνεργασία των πολιτών και των επαγγελματιών του χώρου, για να διασφαλιστεί απόλυτα η επιτυχία αυτού του φιλόδοξου σχεδίου, που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v