Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμα 1 εκ. από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διενήργησε το Α΄ τρίμηνο του έτους 2.235 στοχευμένους ελέγχους σε χώρους εργασίας και για το σύνολο των παραβάσεις υποβλήθηκαν 18 μηνύσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα αξίας 923.628 ευρώ.

Πρόστιμα 1 εκ. από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διενήργησε το Α΄ τρίμηνο του έτους 2.235 στοχευμένους ελέγχους σε χώρους εργασίας και για το σύνολο των περιπτώσεων που διαπιστώθηκαν παραβάσεις υποβλήθηκαν 18 μηνύσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα αξίας 923.628 ευρώ.

Ειδικότερα, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε εταιρίες και εργολάβους συνεργείων καθαρισμού και φύλαξης, σε εταιρίες ανακύκλωσης, σε τράπεζες, σε γραφεία δικηγόρων, συμβολαιογράφων, ιατρών και μηχανικών, σε τεχνικές εταιρίες καθώς και σε ιδιωτικά γραφεία συμβούλων εργασίας (ΙΓΣΕ) και εταιρίες προσωρινής απασχόλησης (ΕΠΑ).

Οι έλεγχοι διενεργούνται με βάση το πρόγραμμα δράσης που είχε καταρτισθεί στις αρχές του χρόνου. Για την κατάρτιση του προγράμματος λήφθηκαν υπόψη η παραβατικότητα, τα εργατικά ατυχήματα και οι καταγγελίες, όπως αυτά προκύπτουν, από την επεξεργασία των σχετικών στατιστικών στοιχείων.

Επίσης στοχευμένοι έλεγχοι έγιναν και σε κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που δεν υπήρχαν κατά την τελευταία εξαετία (πχ. σε εταιρίες ανακύκλωσης) καθώς και σε κλάδους με προβλήματα από τις νέες μορφές εργασίας και τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v