Στις 14/6 η επόμενη συνάντηση για ΕΓΣΣΕ

Στις 14 Ιουνίου στα γραφεία της ΕΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης στα γραφεία του ΣΕΒ.

Στις 14/6 η επόμενη συνάντηση για ΕΓΣΣΕ
Στις 14 Ιουνίου στα γραφεία της ΕΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης στα γραφεία του ΣΕΒ, στην οποία συμμετείχαν ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ. 

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, οι εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΓΣEΒΕΕ και ΕΣΕΕ) επικαλέστηκαν την δύσκολη οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων, τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας και της δεσμεύσεις του μνημονίου και πρότειναν 3ετή ΣΣΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, μετά τη συνάντηση σημείωσε ότι τέθηκαν όλα τα ζητήματα της αγοράς εργασίας, αλλά δεν έχουν υπάρξει οριστικές αποφάσεις. Όπως υπογράμμισε, "στόχος ήταν ο διάλογος για το περιεχόμενο της Συλλογικής Σύμβασης και για τη διαμόρφωση κοινών θέσεων των κοινωνικών εταίρων στο νέο εργασιακό πλαίσιο, που διαμορφώνει η αδήριτη πραγματικότητα του Μνημονίου, που είναι νόμος του κράτους, και των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζει η χώρα. Σήμερα, τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που αφορούν στην αγορά εργασίας και έχει συμφωνηθεί νέα συνάντηση στο άμεσο μέλλον".

Ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι βούληση του ΣΕΒ είναι να μην περικοπούν μισθοί και να διατηρηθεί ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων "στο πλαίσιο βέβαια που μας υποχρεώνει να λάβουμε υπόψη μας, τις συνθήκες τις σημερινές της οικονομίας μας και της χώρας μας".


ΓΣΕΕ: Στόχος των διαπραγματεύσεων η θωράκιση 13ου και 14ου μισθού

Στη θωράκιση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στοχεύουν, μεταξύ άλλων, οι διαπραγματεύσεις των κοινωνικών φορέων για την νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος.

"Συζητούμε και απαιτούμε θωράκιση του 13ου και 14ου μισθού. Σε αυτό το θέμα οι Εργοδοτικές Οργανώσεις εξέφρασαν την θετική βούληση τους να υπάρχει αυτή η θωράκιση", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγόπουλος.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ζήτημα της διατήρησης του υφιστάμενου κατώτατου ορίου των 740 ευρώ στην ΕΣΣΣΕ, υπογράμμισε: «Δήλωσαν ότι υπάρχει απόλυτος σεβασμός της προηγούμενης ΕΓΣΣΕ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αυτό που συζητείται στους νομικούς κύκλους, περί της επενέργειας των συμβάσεων, μετά την πάροδο του εξαμήνου, δεν το θέτουν είναι ξεκάθαρο ότι ισχύει ο κατώτατος μισθός, είτε υπογραφεί είτε όχι, η νέα Σύμβαση».


ΕΣΕΕ: Να προστατεύσουμε το ετήσιο εισόδημα

Μετά την συνάντηση με τους Κοινωνικούς Εταίρους ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στις παρούσες συνθήκες οι Κοινωνικοί Εταίροι είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε να υπογράψουμε και να διατηρήσουμε σε ισχύ μία νέα ΕΓΣΣΕ της οποίας η σημασία είναι σημαντικότερη από οποιαδήποτε άλλη φορά στο παρελθόν.

Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την ΕΓΣΣΕ με αισιοδοξία και όχι με νοσταλγία και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να περιφρουρήσουμε τον 13ο και 14ο μισθό, να προστατεύσουμε το ετήσιο εισόδημα και να διασφαλίσουμε μία σταθερή αμοιβή εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ακόμη και σήμερα κάποιοι οφείλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να συμφωνούν, να εφαρμόζουν και να τηρούν αυτά που υπόσχονται και πιστεύω ότι όλοι οι Κοινωνικοί Εταίροι, εργοδότες και εργαζόμενοι, έχουμε κάθε καλή πρόθεση να το πράξουμε.

Η επόμενη συνάντηση των Κοινωνικών Εταίρων ορίστηκε στις 14 Ιουνίου ε.ε στα γραφεία της ΕΣΕΕ και ευελπιστούμε να πλησιάσουμε περισσότερο στην οριστική συμφωνία.»


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v