Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ελληνικές τράπεζες ψάχνουν αγοραστή"

Δύο ελληνικές τράπεζες αναζητούν αγοραστές, οι οποίοι θα μπορούσαν να προέλθουν από την Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις στο Reuters Τούρκου τραπεζίτη που επεξεργάζεται μια πιθανή συμφωνία.

Ελληνικές τράπεζες ψάχνουν αγοραστή
Δύο ελληνικές τράπεζες αναζητούν αγοραστές, οι οποίοι θα μπορούσαν να προέλθουν από την Τουρκία, σύμφωνα με Τούρκο τραπεζίτη που επεξεργάζεται μια πιθανή συμφωνία.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Erol User, CEO της εταιρίας επενδυτικής τραπεζικής USER Corp., δήλωσε πως «έχουμε εντολή από μία μικρή και μία μεσαία ελληνική τράπεζα να διερευνήσουμε το ενδιαφέρον πιθανών αγοραστών».

«Το εγχείρημα βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο, όμως εξελίσσεται γρήγορα», συμπλήρωσε.

Ο κ. User δεν ανέφερε τα ονόματα των τραπεζών, δήλωσε ωστόσο πως η μία διαθέτει μικρό δίκτυο 20 - 30 καταστημάτων και η άλλη, η μεσαία, διαθέτει δίκτυο περίπου 300 καταστημάτων. Η μία εκ των δύο έχει επιχειρηματική δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, σημείωσε.

Το Reuters αναφέρει πως μεταξύ των ελληνικών τραπεζών με δίκτυο περίπου 20 - 30 καταστημάτων είναι η Proton και η First Business Bank, ωστόσο και οι δύο τράπεζες δήλωσαν πως δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησής τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τράπεζα με δίκτυο περίπου 300 καταστημάτων στην Ελλάδα είναι η Εμπορική, με τρέχουσα αποτίμηση 1,65 δισ. ευρώ και ορισμένες δραστηριότητες στα Βαλκάνια. Όπως επισημαίνει πηγή που βρίσκεται κοντά στη διοίκηση της τράπεζας, η Εμπορική δεν βρίσκεται σε συζητήσεις για συγχώνευση ή πώληση. Στελέχη της δεν ήταν διαθέσιμα για να σχολιάσουν.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης τράπεζας της Τουρκίας, σε επίπεδο παγίων, της Ziraat Bankasi, είχε δηλώσει πως έχει γίνει προσέγγιση από ελληνικές τράπεζες με προσφορά για πώλησή τους.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v