Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε τράπεζα για παραλείψεις

Πρόστιμο 10.000 ευρώ για σειρά παραλείψεων σε βάρος πελάτη της καλείται να καταβάλει τράπεζα με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε τράπεζα για παραλείψεις
Πρόστιμο 10.000 ευρώ για σειρά παραλείψεων σε βάρος πελάτη της καλείται να καταβάλει τράπεζα με απόφαση του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με την απόφαση ο πελάτης της τράπεζας, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, υπέστη ηθική βλάβη από την μη καταβολή των νομίμων τόκων στον τρεχούμενο τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο αξιωματικός εξέδωσε επιταγή προς τρίτο πρόσωπο θεωρώντας ότι η τράπεζα σε συγκεκριμένη ημερομηνία επρόκειτο να καταβάλει τους νόμιμους τόκους στον λογαριασμό του. Αυτό δεν συνέβη με αποτέλεσμα η επιταγή να σφραγιστεί ως ακάλυπτη.

Εν συνεχεία η τράπεζα ενημέρωσε το σύστημα «Τειρεσίας» και ο αξιωματικός κατεγράφη στην «μαύρη λίστα» ενώ παράλληλα η υπόθεση διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τελικώς ο αξιωματικός καταδικάστηκε ερήμην του καθώς συν τοις άλλοις η διεύθυνση του είχε αναγραφεί λανθασμένα με αποτέλεσμα να θεωρηθεί αγνώστου διαμονής. Μετά από σειρά δικαστικών αγώνων ο αξιωματικός απηλλάγη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v