ΕΒΕΑ: Ποιός ευθύνεται για την άνοδο πληθωρισμού

ΦΠΑ, φόροι και τιμολόγια ΔΕΚΟ ευθύνονται για την κατακόρυφη άνοδο του πληθωρισμού, δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κ. Μίχαλος.

ΕΒΕΑ: Ποιός ευθύνεται για την άνοδο πληθωρισμού
ΦΠΑ, φόροι και τιμολόγια ΔΕΚΟ ευθύνονται για την κατακόρυφη άνοδο του πληθωρισμού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Με αφορμή τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για την πορεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ούτε η κυβέρνηση, αλλά ούτε και η κοινωνία πρέπει να αναζητούν ενόχους για το πρόβλημα της ακρίβειας στον επιχειρηματικό κόσμο.

Η κατακόρυφη άνοδος του πληθωρισμού στη χώρα μας πυροδοτείται κυρίως από το κράτος με την αύξηση του ΦΠΑ, με την αύξηση των άλλων φόρων και τελών, με την αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, με τον πανάκριβο δανεισμό.

Η πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου στέκεται στο ύψος των περιστάσεων προσφέροντας σε σωστές τιμές προϊόντα και υπηρεσίες.

Σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία, καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και να στρέψει τις προσπάθειες της στην ενίσχυση της αγοράς και των επιχειρήσεων για να βγουν από την κρίση, να επενδύσουν, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί δραστική μείωση των εισοδημάτων τους, ενώ και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μάχονται καθημερινά για την επιβίωση τους, όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά του εκρηκτικού μίγματος που αυτή έχει δημιουργήσει με την αντιαναπτυξιακή οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Κοινή απαίτηση είναι να σταματήσουν οι εύκολες αλλά και λάθος ενέργειες για την επίλυση του σύνθετου προβλήματος της χώρας που δυσκολεύουν τις προσπάθειες που έχουν επωμισθεί όλοι οι Έλληνες πολίτες, για την έξοδο από την κρίση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v