Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Βουλγαρία "φεύγει" από τον Μπουργκάς-Αλ/πολη

Η Βουλγαρία εγκατέλειψε τα σχέδιά της για την κατασκευή του διαβαλκανικού αγωγού που θα μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία, μέσω του εδάφους της, προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Boiko Borisov.

Η Βουλγαρία φεύγει από τον Μπουργκάς-Αλ/πολη
Η Βουλγαρία εγκατέλειψε τα σχέδιά της για την κατασκευή του διαβαλκανικού αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, που θα μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία, μέσω του εδάφους της, προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Boiko Borisov, μεταδίδει το Reuters.

Ο κ. Borisov δήλωσε πως οι ισχυρές αντιδράσεις που προέβαλαν οι κάτοικοι της ακτής της Μαύρης Θάλασσας, για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του project, απ’ όπου θα ξεκινούσε ο αγωγός, αποτέλεσαν τον βασικό λόγο για την απόφαση της κυβέρνησης.


Πεταλωτής: Εμμένουμε στην ολοκλήρωση του έργου 

Η ελληνική πλευρά παραμένει προσηλωμένη στην προοπτική ολοκλήρωσης του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και συνεχίζει τις προσπάθειες της προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τις φερόμενες επιφυλάξεις τις βουλγαρικής πλευράς για την οικονομική βιωσιμότητα του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v