Παραλύει η χώρα από την 24ώρη απεργία

Τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με αφορμή τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν νέα πανελλαδική 24ωρη απεργία αύριο, από την οποία αναμένεται να νεκρώσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα.

Παραλύει η χώρα από την 24ώρη απεργία
Τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με αφορμή τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν νέα πανελλαδική πανεργατική 24ωρη απεργία αύριο Τρίτη, από την οποία αναμένεται να νεκρώσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Με ανακοίνωσή τους οι δυο Ομοσπονδίες καλούν όλους τους εργαζομένους «να συμμετέχουν μαζικά στην γενική απεργία» για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Αρεως, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι δημοσιογράφοι. "Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον Τύπο απαιτούν την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ και δηλώνουν ότι τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που προέκυψαν από τους σκληρούς αγώνες δεκαετιών, δεν είναι διαπραγματεύσιμα", τονίζει σε ανακοίνωσή της ΠΟΕΣΥ.

Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ καλεί τις ομοσπονδίες να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαζί με την ΓΣΕΕ. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση οι τοπικές ομοσπονδίες μπορούν να επιλέξουν και κατά περιοχή τον τρόπο κινητοποιήσεων που θεωρούν πιο αποτελεσματικό.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Τα μέσα μεταφοράς ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της ΓΣΕΕ να απεργήσουν με τέτοιο τρόπο, "ώστε να μη θιγεί σε καμία περίπτωση η δυνατότητα της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο" αποφάσισαν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάσεις εργασίας.

Συγκεκεριμένα, το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και τα τρόλεϊ από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Θα κινηθούν μόνο οι αμαξοστοιχίες των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών. Το πρόγραμμα των δρομολογίων του ΟΣΕ επηρεάζεται και σήμερα αλλά και την Τετάρτη, εξαιτίας της απεργίας. Για το λόγο αυτό, καλό θα είναι οι επιβάτες να ενημερώνονται από τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΟΣΥΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις εσωτερικού, ενώ στην απεργία δεν συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα όλες οι πτήσεις του εξωτερικού να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Νέο μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά

Προβλήματα αναμένται να δημιουργηθούν αύριο στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκα, εμποδίζοντας τον απόπλου των πλοίων, παρά την απόφαση της ΠΝΟ να μην προχωρήσει σε κινητοποίηση.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλόων, Απ. Βεντούρης, επισκέφθηκε σήμερα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιω. Τέντε, και του έθεσε το ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας του λιμένος Πειραιώς, εν όψει της αυριανής πανελλαδικής απεργίας. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε για τις νόμιμες ενέργειές του.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Βεντούρης δήλωσε ότι «πρέπει να λειτουργήσει το λιμάνι του Πειραιά, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι ναυτεργάτες θέλουν να δουλέψουν μιας και είναι καλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι». Ανέφερε, επίσης, ότι «ο κόσμος ταλαιπωρείται τη στιγμή, που βιώνουν μια μεγάλη οικονομική κρίση και οι άνθρωποι στα νησιά περιμένουν να δουλέψουν».

Κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ

Σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ προχώρησαν αργά χθές το βράδυ συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Οι εργαζόμενοι έχουν αναρτήσει δύο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου: το πρώτο αναφέρεται στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά με το σύνθημα "Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε" και το δεύτερο στην απαγόρευση των προσλήψεων στη ΔΕΗ, παρά το γεγονός, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος, ότι η επιχείρηση δαπανά περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ ετησίως για υπερωρίες.

Σήμερα το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ προγραμματίζει πορεία διαμαρτυρίας από τα γραφεία της ΔΕΗ προς το υπουργείο Οικονομικών, ενώ αύριο θα συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία.

Στο μεταξύ, αναστέλλεται η απεργία που είχε εξαγγείλει για την προσεχή Τετάρτη, 30 του μηνός, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ΠΟΣ, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση της Τρίτης.

Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε ΙΚΑ, ΕΔΥ

Έληξε η κατάληψη στα γραφεία του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου που πραγματοποιούσαν από το πρωί εργαζόμενοι του ΙΚΑ διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Αντιπροσωπία από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να κάνει γνωστά τα αιτήματά τους για θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του.

Στην επιστολή τους αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: "Η αντισυνταγματική, εξοντωτική φορολόγησή των υπαλλήλων του ΥΠΕΞ κατά το δοκούν και κατά παράβαση πλειάδας δικαστικών αποφάσεων, οι αυθαίρετες περικοπές του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και η επιχειρούμενη οργανική αναδιάρθρωση του Υπουργείου ερήμην των λειτουργών του, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των υπηρεσιακών μετακινήσεων και η πλήρης αδιαφορία για τον προγραμματισμό της ζωής των υπαλλήλων και των οικογενειών τους, δηλαδή όλα αυτά που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, στοιχειοθετούν την εντύπωση ότι η πολιτική ηγεσία μας, όχι μόνο δεν αξιοποιεί θεσμικά την Διπλωματική Υπηρεσία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου μακροπρόθεσμου εθνικού σχεδιασμού, αλλά επιφυλάσσει για το ανθρώπινο δυναμικό του Υπουργείου Εξωτερικών τη μεταχείριση αποδιοπομπαίου τράγου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v