Τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανάλογη απόφαση στις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων δήλωσε Γ. Πεταλωτής.

Τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανάλογη απόφαση στις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων, δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι "αυτό είναι μία απόφαση που έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί, είναι νομοτεχνικό θέμα".

Αναφορικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα εργασιακά ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει, έστω και αυτή τη στιγμή, με τους κοινωνικούς εταίρους, έτσι ώστε να ενσωματωθούν οποιεσδήποτε ρυθμίσεις και αλλαγές είναι προς το καλύτερο, προς όφελος του απλού Έλληνα πολίτη, εφόσον φυσικά είναι συμβατές με το γενικότερο πνεύμα του ασφαλιστικού και εργασιακού νομοθετήματος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση διαρροών στην ψήφιση του Ασφαλιστικού δήλωσε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τραβήξει μέχρι τέλους αυτές τις μεγάλες αλλαγές που οφείλει στον ελληνικό λαό για τη σωτηρία της χώρας.

Οπως υπογράμμισε ο ίδιος "είναι γνωστό σε ποια κατάσταση καταστροφής μας είχε φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ξεκινήσαμε με δύσκολες συνθήκες και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω για κανέναν και για τίποτε. Αυτή είναι μια άποψη που ούτως ή άλλως συμμερίζεται και η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι μια άποψη που έχει περάσει -κατά την άποψή μας- και στην ελληνική κοινωνία".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v