Νέα 24ωρη απεργία στις αρχές Ιουλίου

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία στις αρχές Ιουλίου ετοιμάζουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μετά τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, στο πλαίσιο αντιδράσεων για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, σύμφωνα με δηλώσεις στο Reuters.

Νέα 24ωρη απεργία στις αρχές Ιουλίου
Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία στις αρχές Ιουλίου ετοιμάζουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μετά και τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, στο πλαίσιο αντιδράσεων για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών των συνδικάτων στο Reuters.  

"Θα συνεχίσουμε με νέα 24ωρη απεργία στις αρχές Ιουλίου, όταν θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή", τόνισε ο κ. Ηλίας Βρεττάκος, αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ. 

Σημειώνεται ότι η απεργία του Ιουλίου θα είναι η έκτη 24ωρη πανελλαδική απεργία στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα εντός του έτους. 

Σύμφωνα με το Reuters, στην χθεσινή πορεία των απεργών προς τη Βουλή συμμετείχαν 10.000 άτομα, έναντι πλέον των 50.000 διαδηλωτών στην απεργία του Μαΐου. 
 
Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, στις 10:00 συνεδριάζει η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ με θέμα ημερήσιας διάταξης, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα δράσης για το ασφαλιστικό - εργασιακό - ΕΓΣΣΕ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, "η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ θα συζητήσει όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους αυτήν την περίοδο (ασφαλιστικό, ΕΓΣΣΕ, απολύσεις, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων κ.ά.) και θα πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις ώστε να αντιμετωπιστεί η αντεργατική επίθεση κατά των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων αλλά και η αδιαλλαξία των βιομηχάνων".
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v