Κομισιόν: Όχι σε μέτρα-Δεν έρχεται ο Όλι Ρεν

Διέψευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα σενάρια που ήθελαν τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Όλι Ρεν να επισκέπτεται  στο τέλος του μήνα την Αθήνα για να ζητήσει νέα μέτρα από την κυβέρνηση.

Κομισιόν: Όχι σε μέτρα-Δεν έρχεται ο Όλι Ρεν
Διέψευσε η Κομισιόν τα σενάρια ότι ο επίτροπος κ. Όλι Ρεν θα επισκεφθεί στο τέλος του μήνα την Αθήνα για να ζητήσει νέα μέτρα από την κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου, κ. Αμαντέο Αλταφάζ, στο μεσημβρινό briefing της Επιτροπής ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου που κάνουν λόγο για άφιξη του κ. Ρεν ώστε να πιέσει για νέα μέτρα.

Ο κ. Αλταφάζ απάντησε: "Διαψεύδω αυτά τα σενάρια. Ο επίτροπος δεν προβλέπει ούτε έχει σχέδια να επισκεφθεί την Αθήνα και δεν νομίζω ότι θα ζητήσει επιπρόσθετα μέτρα".

Πρόσθεσε ότι αυτήν τη στιγμή "εφαρμόζεται ένα διορθωτικό πρόγραμμα (adjustment program) και δεν υπάρχει σχέδιο για αλλαγές σε αυτό, είμαι ξεκάθαρος".

Η Ελλάδα στο επίκεντρο του Eurogroup

Ο εκπρόσωπος του κ. Όλι Ρεν επιβεβαίωσε ότι oι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των 16 υπουργών Οικονομίας στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 12 Ιουνίου. Πληροφορίες του euro2day αναφέρουν ότι ο επίτροπος και οι συνεργάτες του καταρτίζουν αυτές τις μέρες έκθεση προόδου για το πού βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία.

Αξιωματούχος της Κομισιόν ανέφερε ότι "με αυτήν την έκθεση θα ενημερωθούν οι 15 εταίροι μας για τα τεκταινόμενα αφού είναι και οι κύριοι δανειστές μας".

Η έκθεση είναι ξεχωριστή από αυτήν που θα παρουσιάσει η τρόικα στις αρχές Αυγούστου και βάσει αυτής οι υπουργοί της ευρωζώνης θα κάνουν τις επισημάνσεις τους.

Ερωτώμενος για το θέμα ο κ. Αλταφάζ δήλωσε: "Θα γίνουν συζητήσεις για την Ελλάδα, όμως δεν είμαι σίγουρος βάσει ποιας έκθεσης. Ο επίτροπος ενημέρωσε ήδη τους συναδέλφους του, όμως τίποτα καινούργιο δεν θα έρθει από αυτήν την ανάλυση".

Ήδη στη συνεδρίαση των επιτρόπων την περασμένη εβδομάδα οι εξελίξεις στην Ελλάδα συζητήθηκαν στο πλαίσιο της μηνιαίας ενημέρωσης όπως προστάζει η επιτήρηση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει κοινοτικός αξιωματούχος, θα ενημερωθούν οι 15 υπουργοί της ευρωζώνης τη Δευτέρα.

Μόνο που οι επίτροποι δεν έχουν δικαίωμα να παρέμβουν στο μνημόνιο ή να ζητήσουν αλλαγές, κάτι που μπορούν να κάνουν οι υπουργοί Οικονομίας της ευρωζώνης ως δανειστές μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v