Δικαίωση συμβασιούχου του ΟΤΕΚ

Σημαντική απόφαση για χιλιάδες συμβασιούχους που απασχολούνται με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου εξέδωσε με την υπ’ αριθμόν 5300/2010 απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Δικαίωση συμβασιούχου του ΟΤΕΚ
Σημαντική απόφαση για χιλιάδες συμβασιούχους που απασχολούνται με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου παρά το γεγονός ότι επί της ουσίας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εξέδωσε με την υπ’ αριθμόν 5300/2010 απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.
 
Το δικαστήριο δικαίωσε εργαζόμενη στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) η οποία απασχολούνταν επί τέσσερα χρόνια (2004 - 2008) με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου ως θυρωρός.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας δέχτηκε ότι επί της ουσίας επρόκειτο για μία ενιαία σύμβαση αορίστου χρόνου και ότι η εργαζόμενη κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Με το σκεπτικό αυτό, το δικαστήριο υποχρέωσε τον ΟΤΕΚ να δέχεται τις υπηρεσίες της και να της καταβάλλει τις αποδοχές της μέχρι την έκδοση απόφασης επί της κύριας αγωγής που έχει προσδιοριστεί για τον Μάρτιο του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v