Κοινότητα Συνεπών Επιχειρήσεων από την ICAP

Τάξη στο χάος που επικρατεί στην ελληνική αγορά από την ασυνέπεια των επιχειρήσεων προσδοκά να βάλει η ICAP Group ξεχωρίζοντας δημόσια τις εταιρίες με τα καλύτερα Ratings.

Κοινότητα Συνεπών Επιχειρήσεων από την ICAP
Τάξη στο χάος που επικρατεί στην ελληνική αγορά από την ασυνέπεια των επιχειρήσεων προσδοκά να βάλει η ICAP Group ξεχωρίζοντας δημόσια τις εταιρίες με τα καλύτερα Ratings.

Η πρωτοβουλία αυτή του κορυφαίου ομίλου στη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου αναγνωρίζει μια κατηγορία συνεπών επιχειρήσεων που μέσω της σωστής διαχείρισης των χρηματοοικονομικών τους θα πρέπει να τυγχάνουν καλύτερης αντιμετώπισης από τους προμηθευτές και τους δανειστές τους, εντός και εκτός των συνόρων.

Στην ομάδα των "Strongest Companies in Greece" συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις οι οποίες κατατάσσονται στα υψηλότερα Credit Ratings, ήτοι εταιρίες με πιθανότητα εμφάνισης ασυνέπειας κάτω του 1%.

Η αναγνώριση Strongest Companies in Greece περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την έκδοση ενός πιστοποιητικού, την αναφορά σε σχετική ενότητα της ιστοσελίδας icap.gr αλλά και τη δυνατότητα ένταξης του συγκεκριμένου λογοτύπου στην εταιρική τους επικοινωνία.

Η ICAP Group είναι η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα αναγνωρισμένη από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων αλλά και η μοναδική στη ΝΑ. Ευρώπη την οποία αποδέχεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως πηγή πιστοληπτικών αξιολογήσεων στο πλαίσιο εφαρμογής του ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
 
Ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, δήλωσε σχετικά: "Για περισσότερα από 45 χρόνια η ICAP Group αποτελεί σύμμαχο των ελληνικών εταιριών σε όλων των ειδών τις οικονομικές τους συναλλαγές. Ιδίως στην τωρινή συγκυρία, αναγνωρίσαμε την έντονη ανάγκη της αγοράς να γνωρίζει εκ προοιμίου τους αξιόπιστους 'παίκτες' ώστε να είναι σε θέση να δρα άμεσα και με απόλυτη ασφάλεια. Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη αυτή, η οποία επιτείνεται όσο περνάει ο καιρός, σκεφτήκαμε επιπλέον ότι ήμασταν οι μόνοι σε θέση να επιβραβεύσουμε τις συνεπείς εταιρίες με τρόπο που να διευκολύνει τις συναλλαγές τους με προμηθευτές και τράπεζες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η ICAP αντιλαμβάνεται ως χρέος της να βάλει τάξη στην αγορά και είμαστε ευτυχείς διότι η πρωτοβουλία μας αυτή έχει ήδη αγκαλιαστεί από τα πρώτα της βήματα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v