Συνάντηση εκπροσώπων της Ver.di με την ΟΜΕ - ΟΤΕ

Τριμελής αντιπροσωπεία της Ver.di (το συνδικάτο που εκπροσωπεί 2,2 εκατομμύρια εργαζομένους στη Γερμανία) επισκέφτηκε την Αθήνα στις 6 και 7 Ιουλίου μετά από πρόσκληση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Συνάντηση εκπροσώπων της Ver.di με την ΟΜΕ - ΟΤΕ
Τριμελής αντιπροσωπεία της Ver.di (το συνδικάτο που εκπροσωπεί 2,2 εκατομμύρια εργαζομένους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα στη Γερμανία, μεταξύ των οποίων και τους εργαζόμενους στη Deutsche Telecom), αποτελούμενη από τους:

1. Lothar Schroeder , μέλος του Δ.Σ. της Ver.di και υπεύθυνο για τον τομέα τηλ/νιων και πληροφορικής
2. Ado Wilhelm , μέλος του Δ.Σ. της Ver.di και υπεύθυνο για την κινητή τηλεφωνία και τα call centers
3. Οδυσσέα Χατζίδη , μέλος της Ver.di

επισκέφτηκε την Αθήνα στις 6 και 7 Ιουλίου μετά από πρόσκληση της ΟΜΕ-ΟΤΕ, στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης για την επικρατούσα κατάσταση στον τομέα τηλ/νιων στις δύο χώρες καθώς και για ευρύτερα εργασιακά θέματα.

Η επίσκεψη συνέπεσε με την απεργιακή μας κινητοποίηση, όπου η αντιπροσωπεία έδωσε αγωνιστικό παρόν στη συγκέντρωση και πορεία της ΓΣΣΕ.

Ακολούθησε συνάντηση με το Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα Προεδρεία των πρωτοβάθμιων σωματείων , όπου έγινε εκτενής αναφορά και παρουσίαση των προβλημάτων που και οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν.

Κοινή γενική διαπίστωση των δύο πλευρών είναι ότι ο κλάδος δέχεται μεγάλη πίεση από :
• Την οικονομική κρίση
• Τον ανταγωνισμό
• Τις Ρυθμιστικές Αρχές

Η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης από τις εταιρίες είναι η διατήρηση των κερδών , με συνεχείς πιέσεις για μείωση του εργατικού κόστους και κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων.
Ειδικότερα από την πλευρά της Ver.di αναπτύχθηκαν τα ζητήματα που απασχόλησαν τα τελευταία δύο χρόνια τους εργαζόμενους στη D.T. και ο τρόπος αντιμετώπισης τους.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ ανέφερε ότι ένα χρόνο μετά από την είσοδο της D.T στον Όμιλο ΟΤΕ δεν επήλθε η «ευαγγελιζόμενη ανάπτυξη και ενδυνάμωση της εταιρίας» και εξέφρασε την πάγια θέση της για έναν ΟΤΕ υπό δημόσιο έλεγχο.

Επίσης έγινε εκτενής αναφορά για τα επίκαιρα ζητήματα που μας απασχολούν
( projects, ΣΣΕ , αναπτυξιακή πολιτική του Ομίλου ΟΤΕ, μέλλον των εργαζομένων).

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην άποψη ότι οι εργαζόμενοι , η σπουδαιότερη κινητήριος δύναμη της επιχείρησης , έχουν εξαντλήσει την ανοχή τους και θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξουν δυναμικότερες παρεμβάσεις , έτσι ώστε από τη μια πλευρά και οι επιχειρήσεις που εργάζονται να είναι ισχυρές, οι πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές και οι εργαζόμενοι να έχουν εργασιακή ασφάλεια , καλούς μισθούς, προοπτική και εξέλιξη .

Τα δύο συνδικάτα συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή και συνεργασία, να αναπτύξουν κοινές δράσεις προς όφελος των συμφερόντων των εργαζομένων που εκπροσωπούν και να δώσουν το επόμενο αγωνιστικό παρόν στις 29 Σεπτεμβρίου στην Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, χωρίς να αποκλείουν ότι στο ενδιάμεσο μπορούν να γίνουν κι άλλες κινήσεις συνδικαλιστικής δράσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v