ΟΤΟΕ: Θετική η δεύτερη συνάντηση με τραπεζίτες

Θετική κρίνει η ΟΤΟΕ τη δεύτερη συνάντηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών με θέμα την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Το επόμενο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΟΤΟΕ: Θετική η δεύτερη συνάντηση με τραπεζίτες
Θετική κρίνει η ΟΤΟΕ τη δεύτερη συνάντηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών με θέμα την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Το επόμενο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο: "Η δεύτερη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των Τραπεζών για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων έτους 2010, που έγινε σήμερα, ξεκίνησε σε κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών. Η συνάντηση, ωστόσο κατέληξε θετικά με πρώτο ουσιαστικό βήμα την εκδήλωση της βούλησης και των Τραπεζών για την προστασία των θέσεων εργασίας εν όψει πιθανών αναδιαρθρώσεων, συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Η πλευρά των Τραπεζών στην αρχή της συνάντησης αντιμετώπισε με προκλητική διάθεση το πλαίσιο των αιτημάτων της ΟΤΟΕ επισημαίνοντας ότι στη σημερινή δύσκολη συγκυρία πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση στις διεκδικήσεις και παράλληλα ζήτησε να συζητηθούν και άλλα θέματα που αφορούν δικές τους απόψεις.

Η ΟΤΟΕ, αντέδρασε επισημαίνοντας ότι το πλαίσιο των διεκδικήσεων που έχει καταθέσει είναι σοβαρό, ισορροπημένο και ρεαλιστικό στο σύνολό του έχοντας λάβει υπ’ όψιν τις σημερινές δύσκολες συνθήκες και ζήτησε την τοποθέτηση της πλευράς των Τραπεζών στα συγκεκριμένα θέματα που τους έχουν τεθεί.

Μετά από αυτή την αντίδραση της ΟΤΟΕ, η πλευρά των Τραπεζών αναγνώρισε τα πραγματικά χαρακτηριστικά του πλαισίου των διεκδικήσεών μας, δεχόμενη ότι αυτό αντιμετωπίζει με ρεαλισμό και σοβαρότητα την δύσκολη συγκυρία. Οι εκπρόσωποι των Τραπεζών, αναφερόμενοι στο κεντρικό θέμα της Προστασίας των θέσεων εργασίας στις Τράπεζες εν’ όψει αναδιαρθρώσεων, συγχωνεύσεων και εξαγορών, δήλωσαν ότι είναι στις προθέσεις τους να μην θιγούν οι θέσεις εργασίας στον κλάδο και προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε να αναζητηθούν τρόποι αποτύπωσης της βούλησής τους στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση.

Για το σκοπό αυτό, μια επιτροπή με εκπροσώπους των δύο μερών θα δουλέψει το κείμενο της σχετικής ρύθμισης της συλλογικής σύμβασης, ώστε να συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση.

Με αυτή την θετική, κατά την άποψή μας, εξέλιξη ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση και συμφωνήθηκε η επόμενη να πραγματοποιηθεί στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Η ΟΤΟΕ, σε κάθε περίπτωση,- θα βρίσκεται σε ετοιμότητα αν υπάρξουν προκλητικές συμπεριφορές και απαιτήσεις και θα απαντήσει άμεσα και αποφασιστικά. Παράλληλα, θα επιδιώξει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το σύνολο του διεκδικητικού πλαισίου που έχει καταθέσει στις Τράπεζες και το οποίο αφορά στις πραγματικές ανάγκες των τραπεζοϋπαλλήλων στη σημερινή συγκυρία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v