ΣτΕ: Προς κατεδάφιση 21 κατοικίες στη Χαλκιδική

Την κατεδάφιση 21 πολυτελών κατοικιών που είχαν κατασκευαστεί από την εταιρία «ΣΑΝΗ» σε παραθαλάσσια δασική έκταση 2.233 στρ. στην περιοχή Σταυρονικήτα της Χαλκιδικής αποφάσισε σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών το ΣτΕ.

ΣτΕ: Προς κατεδάφιση 21 κατοικίες στη Χαλκιδική
Την κατεδάφιση 21 πολυτελών κατοικιών που είχαν κατασκευαστεί από την εταιρία «ΣΑΝΗ» σε παραθαλάσσια δασική έκταση 2.233 στρεμμάτων στην περιοχή Σταυρονικήτα της Χαλκιδικής αποφάσισε σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές του ανωτάτου δικαστηρίου έκριναν ότι θα πρέπει να απορριφθούν οι σχετικές αιτήσεις των ιδιοκτητών των κατοικιών οι οποίοι είχαν προσφύγει στην Δικαιοσύνη ζητώντας την διατήρηση των οικημάτων.

Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στο σκεπτικό τους υιοθέτησαν κατά πληροφορίες, την εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας κ. Δημήτρη Σκαλτσούνη ο οποίος είχε επισημάνει ότι «η οικοπεδοποίηση και γενικότερα η χρησιμοποίηση για οικιστικούς σκοπούς ιδιωτικών ή δημοσίων δασών που συνεπάγεται εξάλειψη της δασικής μορφής τους, απαγορεύεται από το Σύνταγμα, καθώς μάλιστα η οικιστική αξιοποίηση δεν συνιστά λόγο υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος ο οποίος θα δικαιολογούσε την μεταβολή του προορισμού του δάσους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v