Τι συζήτησε η τρόικα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Να γίνουν πιο συγκεκριμένες οι αλλαγές που αφορούν στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων, την εφαρμογή του Καλλικράτη και την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, ζήτησαν οι ελεγκτές της τρόικας από τον υπουργό Οικονομικών.

Τι συζήτησε η τρόικα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου
Να γίνουν πιο συγκεκριμένες οι αλλαγές που αφορούν στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων, την εφαρμογή του Καλλικράτη και την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, ζήτησαν οι ελεγκτές της τρόικας από τον υπουργό Οικονομικών, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν το μεσημέρι.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ έδειξε ικανοποιημένο με το βαθμό υλοποίησης των στόχων του μνημονίου.

Όπως είπαν στο κ. Παπακωνσταντίνου, τα στοιχεία που συνέλεξαν τις προηγούμενες μέρες θα επεξεργαστούν το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα θα παραδώσουν στον υπουργό την αναφορά τους.

«Φυσικά και έχουμε λόγο στη σύνταξη του τελικού κειμένου, αφού το συνυπογράφουμε» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου. Εφόσον δεν ζητηθεί κάποιο επαναληπτικό ραντεβού με τους υπουργούς, η τρόικα θα φύγει από την Αθήνα την Τετάρτη ή την Πέμπτη, αφού πρώτα δώσει συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιάσει τις βασικές διαπιστώσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η αναφορά των ελεγκτών θα αποσταλεί στις 20 Αυγούστου στην Κομισιόν και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στο ΔΝΤ, προκειμένου να δοθεί η έγκριση για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v