Bloomberg: "Η Ελλάδα περνά το πρώτο τεστ"

Στην έγκριση της δεύτερης δόσης του δανείου ΕΕ-ΔΝΤ προς την Ελλάδα και στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πάρει εύσημα από την τρόικα για την πρόοδο που έχει κάνει μέχρι σήμερα, αναφέρεται τηλεγράφημα του Bloomberg.

Bloomberg: Η Ελλάδα περνά το πρώτο τεστ
Στην έγκριση της δεύτερης δόσης του δανείου ΕΕ-ΔΝΤ προς την Ελλάδα και στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πάρει εύσημα από την τρόικα για την πρόοδο που έχει κάνει μέχρι σήμερα, αναφέρεται τηλεγράφημα του Bloomberg που τιτλοφορείται «η Ελλάδα έτοιμη να περάσει το πρώτο τεστ για το έλλειμμα καθώς αυξάνονται οι προκλήσεις για τον προϋπολογισμό».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οικονομολόγοι εκτιμούν πως με την έγκριση της δεύτερης δόσης του δανείου, ΕΕ και ΔΝΤ είναι πιθανό, πέρα από τα εύσημα, να τονίσουν ότι χρειάζεται «περισσότερη δουλειά» προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλιστούν τα οφέλη.

Η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε πως η ΕΕ και το ΔΝΤ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου στις 4-6 Αυγούστου προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Capital Economics, κ. Ben May, η ελληνική κυβέρνηση «εφαρμόζει τις δομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν απαιτηθεί», ωστόσο «μας ανησυχεί λίγο η μεσοπρόθεσμη προοπτική υπό την έννοια ότι η κυβέρνηση υπολογίζει επιστροφή σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2012, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί αισιόδοξο δεδομένης της κλίμακας της δημοσιονομικής προσαρμογής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v