Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διθύραμβοι από FT Deutschland για Γ. Παπανδρέου

"Η Ελλάδα έχει αυτό που λείπει από τη Γερμανία, έναν τολμηρό πολιτικό στο τιμόνι της κυβέρνησης, που επιβάλλει την αναδιάρθρωση", τονίζουν οι FT Deutschland για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Διθύραμβοι από FT Deutschland για Γ. Παπανδρέου
"Η Ελλάδα έχει αυτό που λείπει από τη Γερμανία, έναν τολμηρό πολιτικό στο τιμόνι της κυβέρνησης, που επιβάλλει την αναδιάρθρωση", αναφέρει για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, ο αρθρογράφος των FT Deutschland, Ines Zottl. 

Στο άρθρο του, τονίζει ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι "ο άνθρωπός μας στην Αθήνα", ενώ σημειώνει ότι διάλεξε τον δύσκολο δρόμο της "επανενσωμάτωσης" της Ελλάδας στην Ε.Ε. μέσω ενδελεχούς εξυγίανσης. 

"Εάν η Ελλάδα τα καταφέρει, θα είναι μια διαφορετική χώρα. Και η Ε.Ε., η Άγκελα Μέρκελ και οι ομόλογοί της, θα έχουν πάρει ένα σημαντικό μάθημα: Ότι οι πολιτικοί μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα, εάν τολμήσουν", αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, ο αρθρογράφος επισγημαίνει ότι η πτώχευση θα ήταν πιο εύκολος δρόμος για την Ελλάδα, καθώς το 80% των δανείων της χώρας προέρχονται από το εξωτερικό, οπότε οι πολίτες της χώρας θα βρίσκονταν σε καλύτερη θέση. 

"Την Ευρώπη δεν την έσωσε το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, αλλά η απόφαση της Αθήνας να μην κηρύξει πτώχευση και να να αποδεχτεί τα χρήματα", σημειώνει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος. 
    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v