Προβόπουλος: Ξεκίνησε ο ενάρετος κύκλος

Την αισιοδοξία του για την οικονομία εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου.

Προβόπουλος: Ξεκίνησε ο ενάρετος κύκλος
Την αισιοδοξία του για την οικονομία εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου.

"Διαμορφώνονται συνθήκες ενάρετου κύκλου και με τον τρόπο αυτό η χώρα αφήνει πίσω της ένα φαύλο κύκλο που την ταλαιπώρησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα", σημείωσε μεταξύ άλλων ο διοικητής της ΤτΕ, σημειώνοντας ότι τα δημοσιονομικά έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει κατακτήσει τους πρώτους μεγάλους στόχους που είχε θέσει, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί στόχοι ακόμη, που η επίτευξή τους θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα και κοινωνική δικαιοσύνη στους πολίτες.

Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΤτΕ στην αρχή της συνάντησής τους, έχουν ως εξής:

Γ. A. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Καλώς ορίσατε και πάλι. Είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και τις τελευταίες εξελίξεις.

Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: Βεβαίως. Το ευχάριστο κ. Πρόεδρε είναι ότι, τα δημοσιονομικά έχουνε τεθεί υπό έλεγχο παρά τις δυσκολίες, φυσικά, οι οποίες εξακολουθούν να υπάρχουν. Στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων έχουν ληφθεί πολύ τολμηρές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς από εδώ και πέρα.

Νομίζω ότι μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο διαμορφώνονται συνθήκες ενάρετου κύκλου και με τον τρόπο αυτό η χώρα αφήνει πίσω της ένα φαύλο κύκλο που την ταλαιπώρησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Επομένως μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Γ. A. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Σημαντικό το μήνυμα. Πιστεύω ότι έχουμε κατακτήσει τους πρώτους μεγάλους στόχους που είχαμε θέσει.
 
Υπάρχουν βεβαίως ακόμη στόχοι που με την επίτευξή τους θα δώσουν πρώτα απ’ όλα στον κάθε πολίτη την αίσθηση ασφάλειας, σιγουριάς, κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά παράλληλα και αναπτυξιακής προοπτικής. Με επιμονή και με αποφασιστικότητα - που έχουμε - θα μπορέσουμε να δώσουμε αυτή την προοπτική στη χώρα, στον επιχειρηματία, στον εργαζόμενο, στην ελληνική οικονομία. Θα συνεργαστούμε.

Και πάλι να είστε καλά".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v