Την 1η/9 το νέο δελτίο τιμών των φαρμάκων

Σε δύο «δόσεις» θα αποσταλούν, προς τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, οι νέες τιμές των 12.000 φαρμακευτικών προϊόντων, προκειμένου αυτές με την σειρά τους να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Την 1η/9 το νέο δελτίο τιμών των φαρμάκων
Σε δύο «δόσεις» θα αποσταλούν, προς τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, οι νέες τιμές των 12.000 φαρμακευτικών προϊόντων, προκειμένου αυτές με την σειρά τους να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους ώστε την 1η Σεπτεμβρίου να κυκλοφορήσει το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας θα αποσταλεί το πρώτο «πακέτο» το οποίο θα περιλαμβάνει τις νέες τιμές για 2.500 σκευάσματα ενώ θα γνωστοποιηθεί και η ακριβής μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για τον υπολογισμό των τιμών από το Παρατηρητήριο Τιμών Φαρμάκων.
 
Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς η αποστολή των τιμών για τα πρώτα 2.500 φάρμακα αποτελεί ένα ικανό δείγμα προκειμένου οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να δουν όχι μόνο πια μεθοδολογία ακολουθήθηκε από το υπουργείο αλλά τις προθέσεις του σε επίπεδο τιμών και μειώσεων.

Το δεύτερο «πακέτο» το οποίο θα περιλαμβάνει τις τιμές για τα υπόλοιπα 9.500 σκευάσματα και θα αποσταλεί το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Εν τω μεταξύ στο νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων θα περιλαμβάνονται και τα νέα προϊόντα τα οποία μπορεί να έχουν λάβει την έγκριση από τον ΕΟΦ εν τούτοις δεν κυκλοφορούν στην αγορά καθώς δεν έχουν πάρει τιμή.

Ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει εάν από την ανακοστολόγηση θα εξαιρεθούν τα σκευάσματα τα οποία απευθύνονται σε ευπαθείς ομάδες, θέμα το οποίο θα αποφασισθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Πρόκειται για εμβόλια, ορφανά φάρμακα, παράγωγα αίματος και ινσουλίνες τα οποία είχαν εξαιρεθεί από την προηγούμενη Αγορανομική Διάταξη. Σημειώνεται ότι πάγια τακτική σε Ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η τιμή των συγκεκριμένων σκευασμάτων να προκύπτει από το μέσο όρο της Ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v