Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΑΝ: Έως Οκτώβρη το Ταμείο Επιχειρηματικότητας

"Μέχρι τον Οκτώβριο θα αρχίσει να λειτουργεί το Ταμείο Επιχειρηματικότητας που θα δίνει δάνεια και μικροπιστώσεις σε μικρές και μεσαίες βιώσιμες επιχειρήσεις", δήλωσε σήμερα, στο ραδιόφωνο του Flash, η Υπουργός Λ. Κατσέλη.

ΥΠΟΙΑΝ: Έως Οκτώβρη το Ταμείο Επιχειρηματικότητας
"Μέχρι τον Οκτώβριο θα αρχίσει να λειτουργεί το Ταμείο Επιχειρηματικότητας που θα δίνει δάνεια και μικροπιστώσεις σε μικρές και μεσαίες βιώσιμες επιχειρήσεις", δήλωσε σήμερα, στο ραδιόφωνο του Flash, η Υπουργός Λ. Κατσέλη

Αναλυτικά όπως ανέφερε η υπουργός στον δημοσιογράφο Κ. Παρρά:

Υπάρχει κρίση ρευστότητας στην αγορά, δεν υπάρχει αμφιβολία, και γι' αυτό παίρνουμε και μέτρα. Μια στιγμή, να ξαναγυρίσω όμως στο τι μπορούμε να κάνουμε.

Είμαστε τυχεροί μέσα στις δυσκολίες που περνάμε, γιατί έχουμε κοινοτικά κονδύλια. Ένα ΕΣΠΑ, το οποίο, ιδιαίτερα για το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα και Ανταγωνιστικότητα», αυτή τη στιγμή που μιλάμε, διαθέτει 9 δις για τη στήριξη των βιώσιμων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Επειδή ακριβώς, αν τα δίναμε σε επιχορηγήσεις και σε επιδοτήσεις, για κάθε 1 ευρώ που θα δίναμε, 1 θα έφτανε στην αγορά, πήραμε μια μεγάλη απόφαση: να κάνουμε Ταμείο. Και συστήσαμε ένα Ταμείο Επιχειρηματικότητας, το οποίο αρχίζει και λειτουργεί τώρα, από το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, μέσω του οποίου θα μπορούν να δίνονται δάνεια και μικροπιστώσεις σε μικρές και μεσαίες βιώσιμες επιχειρήσεις.

Αυτό έγινε με τη συνεργασία όλων των παραγωγικών φορέων, μαζί με όλα τα άλλα προγράμματα ενισχύσεων και επιχορηγήσεων, για να κρατηθούν στην αγορά οι μικρές και βιώσιμες επιχειρήσεις, ώστε να επενδύσουν κι εκείνες και να κάνουν τη μεγάλη στροφή προς τις εξαγωγές και προς την καινοτομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v