ΕΣΕΕ: Συνάντηση με τον αρχηγό της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά

Σήμερα 6/9 αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Β. Κορκίδη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά. Π κ. Κορκίδης επανέλαβε τα 10 σημεία – παρεμβάσεις της ΕΣΕΕ για την κατάσταση της αγοράς.

ΕΣΕΕ: Συνάντηση με τον αρχηγό της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά
Σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2010, αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Κορκίδη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά. Κατά διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κορκίδης επανέλαβε τα 10 σημεία – παρεμβάσεις που κατέθεσε η ΕΣΕΕ στην Ελληνική Κυβέρνηση για την οικονομία και την κατάσταση της αγοράς.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ελληνικού εμπορίου, η ανάκαμψη της αγοράς δεν μπορεί να περάσει από τα στενά όρια του επικαιροποιημένου Μνημονίου, ενώ, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, με τις αναφορές του Μνημονίου στο Λιανεμπόριο σηματοδοτείται, με πρόσχημα την «απελευθέρωση», ο υπερ-συγκεντρωτισμός, ο αφελληνισμός και ο αφανισμός των μικρών επιχειρήσεων.

Η Τρόικα, μακριά από την ελληνική πραγματικότητα, αντί για τολμηρές μεταρρυθμίσεις επέλεξε μέτρα έκτακτης ανάγκης. Η υπερβολική σκληρότητα, οι πρόχειρες εκτιμήσεις, οι τεχνοκρατικές αστοχίες, οι βιαστικές προβλέψεις και οι αντιφατικές συστάσεις εξάπλωσαν την κρίση σε όλη την ελληνική αγορά και επιδείνωσαν την ύφεση πέραν των ορίων του μέσου Έλληνα.

Τα νέα προτεινόμενα μέτρα για την επόμενη διετία, δεν θα επιφέρουν καμία ουσιαστική βελτίωση, με τα λουκέτα να αυξάνονται, την ανεργία να διογκώνεται και τον πληθωρισμό να καλπάζει ανεξέλεγκτα.

Τα Ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις απογοητεύονται από τις θυσίες χωρίς αντίκρισμα, αφού η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται, το κλίμα εμπιστοσύνης χάνεται, οι τράπεζες δεν πιστώνουν, οι επενδυτές επιφυλάσσονται, η αγορά αποδυναμώνεται, οι επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία διογκώνεται, τα έσοδα μειώνονται, τα ελλείμματα επεκτείνονται, ενώ οι Έλληνες πολίτες καταλαμβάνουν την πρωτιά στους δείκτες απαισιοδοξίας στην Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«…Η ΕΣΕΕ ζητά για την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, ξεκάθαρα λόγια, ξεκάθαρες θέσεις, ξεκάθαρες προτάσεις, ξεκάθαρη στήριξη και ξεκάθαρες πρωτοβουλίες. Η Έλληνες έμποροι έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν, με την προϋπόθεση να μη γίνουν άλλα λάθη ούτε να επαναληφθούν άλλες ανεύθυνες πολιτικές.
Η πολιτική του Μνημονίου περιέχει υπερβολική δόση λιτότητας που οδήγησε στην υποκατανάλωση και υπερβολική δόση σκληρότητας που οδήγησε σε «λουκέτα».

Το ελληνικό εμπόριο σίγουρα χρειάζεται «ανακαίνιση» και ήδη αναζητά ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο για «το εμπόριο του αύριο». Ριζική «ανακαίνιση», όμως, χρειάζονται τα ίδια τα κόμματα και η πολιτική τους. Με την ευκαιρία της ΔΕΘ στέλνουμε μήνυμα στον πολιτικό κόσμο της χώρας: «να αλλάξουν όλοι πολιτική με προτεραιότητα την ελληνική κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v