Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσοχοϊδης: Ζητά στοχευμένες παρεμβάσεις Επ.Αντ.

Καταδρομικές και στοχευμένες παρεμβάσεις στην αγορά ζήτησε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Χρυσοχοϊδης: Ζητά στοχευμένες παρεμβάσεις Επ.Αντ.
Καταδρομικές και στοχευμένες παρεμβάσεις στην αγορά ζήτησε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη συνάντηση που είχε μαζί του.

Όπως δήλωσε ο υπουργός «η χώρα βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη» για να συμπληρώσει με έμφαση ότι η προτεραιότητα βρίσκεται στη μείωση των τιμών τη στιγμή μάλιστα που έχει μειωθεί και το πραγματικό εισόδημα των πολιτών.

Ο υπουργός δήλωσε στον κ. Κυριτσάκη ότι θα στηρίξει το έργο του σημειώνοντας ότι πιστεύει στον ρόλο της Επιτροπή Ανταγωνισμού, επισημαίνοντας ότι είναι το βασικό νομικό εργαλείο που υπάρχει για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην αγορά. Ωστόσο ζήτησε από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής περισσότερη κινητικότητα και όχι απλή παρακολούθηση της αγοράς.

Συγκεκριμένα ζήτησε καταδρομικές και στοχευμένες παρεμβάσεις στην αγορά και να τεθούν προτεραιότητας με βασικές αυτή τη στιγμή τους κλάδους των τροφίμων και των καυσίμων.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός ανανέωσε το ραντεβού του με τον πρόεδρο της ΕΠΑΝΤ. Η νέα συνάντηση έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο 10ημερο για την ενίσχυση του ρόλου της Επιτροπής και την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της προκειμένου και να έχει καλύτερη εποπτεία και παρακολούθηση της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v